Starships drönare rullar runt på Stockholms gator

Skype-grundarna visade under gårdagen upp sina leveransrobotar i Sverige men räknar med att lansera i skarpt läge under 2017.

Starship Technologies, med Skype-grundarna Ahti Heinla och Janus Friis i spetsen, håller så sakta på att rulla ut sina paketdrönare på gångstigar runt om i Europa. Roboten, som är i storleken av en barnvagn utan handtag, testas nu inom begränsade områden i Schweiz, Storbritannien och Tyskland.

Nyligen meddelade Swiss Post att man inleder en pilot tillsammans med Starship som nu verkar ha siktet inställt på Sverige. Under gårdagen visade nämligen företaget upp sina självkörande robotar på Skeppsholmen i Stockholm, skriver Breakit.

Annons
Annons

Pratar med flera stora e-handlare

Som Ehandel.se berättat tidigare kör robotarna runt autonomt men övervakas av en operatör som kan ta över styrningen vid behov. Under visningen på Skeppsholmen körde dock inte fordonen på egen hand eftersom de inte hade försetts med en karta över området.

Men snart kan robotarna bli en vanlig syn även på våra svenska gator och torg. Starship säger sig nämligen ligga i samtal med flera stora e-handlare.

– Vi räknar med att ha robotar i Sverige någon gång under 2017 men det beror helt på hur kundsituationen ser ut framåt, säger Tiit Liivik, konstruktör på Starship.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!