Stefan Öberg tar över som ny vd för Tradera

Stefan Öberg, med förflutet på Skype och Tele2, blir ny vd för auktionssajten Tradera/eBay Sweden. Stefan som tidigare suttit i Skypes ledningsgrupp och varit lanseringsansvarig för Tele2:s mobilverksamhet, ska fortsätta Traderas arbete med att skapa en komplett marknadsplats för säljare och köpare.

Tidigare i våras lämnade Traderas förre vd, Gustav Gyllenhammar, för Spotify där han nu arbetar som senior growth director. Nu har Stefan Öberg som under under de senaste tre åren arbetat med egna start-ups officiellt tillträtt som ny vd.

Sedan tidigare har han även arbetat som produkt- och utvecklingschef på Skype, samt som lanseringsansvarig för Tele2:s mobilverksamhet i Estland och Ryssland.

Annons

– På Skype arbetade jag i nära samarbete med eBay som köpte upp Skype 2005 och det känns därför särskilt kul att nu få ta över VD-posten på Tradera/eBay Sweden, säger Stefan Öberg.

Ska skapa en komplett marknadsplats

Sedan ett par år tillbaka växer Tradera när det gäller försäljning av nya produkter från företag som säljer via Tradera.

Under det senaste året har hundratals företag, bland annat Stadium, Webhallen, Stor&Liten och Björn Borg börjat använda Tradera som en kompletterande försäljningskanal online. Något som Stefan Öberg ska fortsätta att jobba med.

– E-handeln i Sverige står fortfarande för en relativt låg del av den totala handeln och det finns en enorm potential. Ebay har på ett framgångsrikt sätt lyckats kombinera utbud från både företag och privatpersoner och skapat en komplett marknadsplats för såväl säljare som köpare. Det är den resan vi har påbörjat här i Sverige och det är en spännande utmaning vi har framför oss, säger Stefan Öberg.

Källa: Press

Annons