Annons

Stena-arvtagaren vill utmana CDON Group

Stena-arvtagaren vill utmana CDON Group

2012-07-23 12:28

E-handelsgruppen Collateral Capital Partners med Stena-arvtagaren Gustav A Eriksson som huvudägare byter namn till Banger Internet Group. Förutom namnbytet ändrar de också sin strategi från att göra tidiga investeringar inom i stort sett alla branscher till att bli en renodlad e-handelsgrupp och siktar på att utmana CDON om herraväldet.

– Vi grundade det här företaget för drygt ett år sedan och känner nu att vi hittat vårt framgångsrecept som handlar om att växla upp spännande start-ups inom e-handel genom att tillföra kunskap och kapital. Därför väljer vi ett namn som bättre speglar detta tänk, berättar Gustav A. Eriksson.

Namnet hämtas från flaggskeppet Bangerhead, skönhetssajten som grundades i slutet av 2008 och ökade sin försäljning med drygt 90 procent under det senaste räkenskapsåret.

Enligt Gustav A. Eriksson ska man utmana CDON och bli ny herre på täppan. Tanken är att nischa sig inom e-handel och ta sig in i de produktkategorier där det inte redan finns en väldigt stark aktör. Strategin bakom e-handelssatsningen är att applicera Bangerheads affärsplan på andra produktområden än smink, hudvård och hårvård. Bolagets vd Per Sköld bedömer att omsättningen kommer att dubblas både 2013 och 2014.

– Marknaden är gigantisk. Vi har bara börjat i Sverige och sedan har vi hela Norden kvar. E-handel är så pass hett att vi inte heller känner av lågkonjunkturen särskilt mycket, säger han.


Djurfoder och herrekipering

Nyligen förvärvades djurmatsföretaget Hemfoder.se, målet är att nå 5 Mkr i omsättning i år och 15 Mkr nästa år. Hemfoder.se grundades av Marc Palmefjord 2010 och har hittills drivit butiken på egen hand.

– Själva affärsmodellen är så pass lik Bangerhead att vi är övertygade om att vi kan växa på samma sätt även vad gäller djurmat. Zoobranschen är någonting vi kikat på länge och där finns fantastiska möjligheter inom e-handel. Marc har gjort en stark insats med att bygga grunden för Hemfoder, nu skall vi växla upp verksamheten på precis samma sätt som vi gjort med Bangerhead, berättar Per Sköld.

Målet är att locka till sig de lite mer kräsna djurägarna, sajten ska rikta in sig på exklusiva märken som normalt bara hittas i zoobutiker.

Utöver investeringen i hund- och kattmat planerar Banger Internet Group att i höst lansera Webbutiken Regentrow, en webbutik med herrkläder. Men man nöjer sig inte där, Gustav A Eriksson säger att fler investeringar kan komma i framtiden.

– Vi är ute efter drivna människor med kompetens inom branschen. Om någon har en idé som de tror att vi är intresserade av så är de välkomna att höra av sig, säger han.

 
Källa: Press, DI

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

anonym
2012-07-23 22:20

Recept till säker publicering:

* 1 dl crazy idé
* 5 ton överdrifter
* blanda med 1 halvkändis som har >50000 kr på banken
* låt jäsa under tiden det tar att konsumera ett helrör hemkört
* skriv en pressrelease
* skicka brett, alltid tar någon in det
* vänta och se


Kort och gott: Visst, det är bra med konkurrens, men bara för att de här killarna har lyckats med en eller ett par sajter, så ska det till liiiiiite mer än att slå fingrarna på CDON. En annan sak som jag inte är riktigt med på är hur de ska ta sig in på produktkategorier där det inte finns en väldigt stark aktör och på det sättet klippa till CDON. På vilket sätt utmanar de då CDON?

Nu ska jag ta fram helröret, lite galna idéer och när helröret är uppdrucket så kommer överdrifterna och sen ska det skrivas pressrelease. Hmmm... Ska vi inte ta och slå Amazon.com och det med produkter som Amazon inte för!?
Smaaaart!
;)

Julius
2012-07-24 10:32

Kom ihåg att inte vara anonym i pressmeddelandet bara ;)

Pressmeddelandet kan du skicka till info [at] ehandel.se

Vi gillar lite galna idéer :)

Annons
Vestager ska granska Amazon - stor utredning väntas

Vestager ska granska Amazon - stor utredning väntas

Ryktas bli officiellt i dagarna.

Annons
Annons
Schibsted:

Schibsted: "Blocket fortsätter att växa"

Nya siffror från Schibsted.

Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Axfood går vidare med byggplaner för superlager

Klart för byggstart.

Bambubolaget ska dubbla i år - spår 120 miljoner

Bambubolaget ska dubbla i år - spår 120 miljoner

Tripplade i fjol.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Loopia köper Binero för nära 400 miljoner kronor

Konsolidering inom webbhosting.

Klarna-utmanaren i sitt

Klarna-utmanaren i sitt "största samarbete någonsin"

"En enorm aktör".

Svensk-grundade Junkyard säljs till Norge

Svensk-grundade Junkyard säljs till Norge

"E-handelskompetensen blir en perfekt match".

Annons
Annons
Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Anrik lyxkedja på väg mot konkurs

Höga hyror och e-handel.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta