Stor dansk e-handlare öppnar showroom i Göteborg

"Detta är definitivt framtidens handel".

Den danska e-handlaren Sofacompany, som omsätter runt 300 miljoner kronor, säljer soffor till ett tiotal länder världen över. Sverige är ett av dessa och förmodligen ett av länderna som får lite mer kärlek då företaget redan har två fysiska showrooms i vårt avlånga land.

LÄS ÄVEN: E-handlaren Sofacompany ska växa globalt

Annons

"Länge letat lokal i Göteborg"

Nu meddelar handelsplatsen och destinationen Nääs Fabriker i Göteborg att Sofacompany ska öppna sitt tredje showroom hos dem. Nääs Fabriker ska vara beläget i en historisk bruksmiljö omgiven av vacker natur precis vid sjön Sävelången och atmosfären verkar ha lockat Sofacompany.

- Vi har länge letat efter en lokal i Göteborgsområdet och när vi satte vår fot på Nääs Fabriker föll allt på plats. Vi längtar efter att få låta visa våra produkter i en så inspirerande miljö som på Nääs, säger Sofacompanys svenska marknadschef Philip Magnusson i ett pressmeddelande.

"Showrooms är här för att stanna"

Näss Fabriker konstaterar samtidigt att e-handel med showroom är framtidens handel.

- Nya koncept som pop-up-butiker och showrooms som kopplar samman e-handel och upplevelsen av det fysiska mötet med kunder och besökare tror jag är här för att stanna. Detta är definitivt framtidens handel och något vi kommer att få se mer av här på Nääs Fabriker, säger Linda Pettersson, VD på Nääs Fabriker.

Sofacompanys andra svenska showrooms ligger i Huskvarna och Stockholm. Det tredje i Göteborg kommer att vara på 400 kvadratmeter och öppngsdagen är i september.

Annons