Annons

Stor&Liten vill bli störst och bäst på leksaker

Stor&Liten vill bli störst och bäst på leksaker

2012-10-31 08:13

1999 stängde Stor&Liten den sista leksaksbutiken. 13 år senare är de tillbaka, men den här gången på nätet. Med kvalité, god service och ett brett sortiment som grundbultar siktar de nu på att bli den största och bästa leksaksbutiken på nätet.

Stor&Liten återuppstod förra året när bolaget Kidsplay AB köpte upp varumärket, och det verkar som om de nya ägarna är beredda att satsa på vad de kommit över. Sebastian Schröder, VD på Stor&Liten kommenterade det hela så här när man öppnade upp e-handeln i slutet av förra året.
– Kvalitet, noga utvalda produkter och god service ska återskapa den fantastiska Stor&Liten-andan. Vi som växte upp med Stor&Liten har saknat allt som varumärket stod för sen det försvann. Det finns ingen lika glad och rolig leksakshandel längre. Att få tillgång till ett varumärke som Stor & Liten är som att vi har fått receptet på Coca-Cola.
Nyligen lanserade Stor&Liten sin nya e-handel och man passade då även på att byta plattform. Det för att få en plattform som passade deras satsning och för att ha en kostym att växa i.

Rullar snart ut julkampanj

Man har också anlitat Volt Reklambyrå som nyss påbörjat arbetet med den första kampanjen, en julkampanj som rullar ut i november och ska berätta om comebacken
– Det är ett otroligt roligt uppdrag och ett fantastiskt varumärke att få jobba med. Många som var barn på Stor&Litens tid har egna barn idag och minns Stor&Liten som något annat än vad dagens leksaksaffärer är, säger Magnus Tengzelius, projektledare på Volt.
Stor&Liten har även inlett ett samarbete med Tradera som innebär att hela Stor&Litens produktsortiment nu också kommer att finnas tillgängligt via Tradera.
– Tradera är sedan länge en etablerad marknadsplats i den målgrupp som vi också vänder oss till och vi ser Tradera som ett naturligt komplement till vår befintliga näthandel, säger Sebastian Schröder.

Erfarna internetentreprenörer

Bakom hela den här satsningen ska det ligga en grupp erfarna internetentreprenörer. Bortsett ifrån Kidsplay AB står riskkapitalbolagen Fortunator och CumuloNimbus Capital Partners bakom nya Stor&Liten.

I bolagets ledning ska det även finnas e-handlare inom prisjämförelse- och resesegmentet som bland annat grundat Travelpartner och Pricerunner.

Med tanke på den erfarenhet som verkar finnas i och kring bolaget så ska man nog åtminstone kunna ge de redan etablerade aktörerna på marknaden en match.


Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Darling
2012-11-01 13:05

Vi handlade hos Stor & Liten före jul förra året. Sämsta ehandelsupplevelsen vi någonsin haft! Ingen leverans, inga svar på mail osv. Ärligt talat så är jag förvånad att dom inte gått omkull. Vi fick våra varor till slut, men det var efter låååång tid, många mail och ett antal telefonsamtal. Får hoppas att dom börjat sköta sig bättre än vad dom gjorde då.

Annons
Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

Ändrade shoppingvanor.

Annons
Annons
Zalando satsar på kvällsleveranser samma dag

Zalando satsar på kvällsleveranser samma dag

"Kommer att bli den nya standarden".

EU-kommissionen bekräftar:

EU-kommissionen bekräftar: "Amazon ska granskas"

Frias samtidigt i Tyskland.

År 1: Från 0 till 4000 kunder

År 1: Från 0 till 4000 kunder

I mer än 60 länder världen över.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Digital inredningstjänst tar in 3 miljoner:

Digital inredningstjänst tar in 3 miljoner: "Superstolta"

"Redo att ta bolaget till nästa nivå".

Bokus snuddar vid 600 miljoner

Bokus snuddar vid 600 miljoner

Ökning med två procent.

Odd Mollys nya strategi ger resultat:

Odd Mollys nya strategi ger resultat: "Ser tydliga bevis"

Tog in 25 miljoner kronor, planerar att spara 75 miljoner.

Annons
Annons
Twilfit tar ny <nobr>e-handelschef</nobr> från Rapunzel of Sweden

Twilfit tar ny e-handelschef från Rapunzel of Sweden

"Kommer tillföra mycket med sin erfarenhet och kompetens".

Annons
Jobb på Ehandel.se

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta