Storbritanniens tågstationer blir paketutlämningsställen

Storbritanniens järnvägsbolag, Network Rail, håller just nu på att testa en ny tjänst som ska göra det möjligt för pendlare att hämta upp sina paket på landets tågstationer. Responsen har varit över förväntan och nu planerar man för expansion.

Amazon har tidigare berättat om sina planer på att utnyttja Londons tunnelbana för att göra det möjligt för deras kunder att hämta upp sina paket. Tanken är att omvandla nedlagda biljettkontor till obemannade upphämtningsstationer för e-handelspaket. Men man är inte ensam om fundera i de banorna.

Storbritanniens järnvägsbolag, Network Rail, har sedan december testat en ny tjänst vid namn Doddle, som ska göra det möjligt att hämta upp paket och annan post på landets tågstationer.

Annons
Annons

Det första ”paketutlämningsstället” har placerats vid Milton Keynes Centralstationen i Buckinghamshire, och tanken är att passagerare ska kunna hämta och lämna paket när de väntar på sina tåg.

– Med 2 500 stationer i landet och med passagerare som gör mer än 1,5 miljarder tågresor varje år har vi potential att skapa en oöverträffad service av paketleveranser för pendlare och de som bor i närheten av stationerna, säger Robin Gisby, Network Rail.

Många intresserade

För att använda sig av Doddle krävs ett medlemskap och sen kan man använda anslutna tågstationer som en alternativ adress för att hämta sina paket. Något som kan vara en smart lösning för pendlare som inte är hemma under den tid på dygnet när paket normalt levereras.

Hittills har tjänsten endast varit tillgängligt för Network Rails cirka 3000 anställda men responsen har varit mycket positiv. Därför planerar man nu att erbjuda tjänsten till allmänheten och expandera till stationer över hela landet.

– Det har gått riktigt, riktigt bra och vi har blivit positivt överraskade över intresset. Det beror delvis på att tjänsten riktat sig till våra egna anställda, så vi försöker att inte bli alltför ivriga över resultatet. Men att återförsäljare och distriburörer nu fått upp ögonen för tjänsten är mycket spännande, säger projektledaren Peter Louden.

Företaget har nu tagit fram en lista på 170 stationer i London som potentiellt skulle kunna vara aktuella för Doddle de närmaste 12 till 18 månaderna. Man håller också på att förhandla med distributörer och återförsäljare som är intresserade av att använda sig av tjänsten.

Källor: Press, Post & Parcel

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!