Stormen orsakar kraftiga förseningar av paket

PostNord meddelar idag att det är problem med leveranserna på många håll i landet. Tågtrafiken i södra Sverige är inställd, Öresundsbron har varit stängd, flyg har ställts in och många trafikolyckor har rapporterats.

Stormen Sven skapar förstås även problem i leveranser av brev, paket och pall. Och e-handlare kan räkna med kraftiga förseningar av sina försändelser i stora delar av landet.

På många platser kan inte heller brevbärarna dela ut posten idag. Värst drabbat är Skåne, Halland, Värmland, Dalarna och Gävleborgs län. Men problemen är omfattande även på många andra håll.

Annons

Danmark också påverkat

Postflyg och posttåg skall även vara påverkade med förseningar som följd. På grund av trafikproblem är det också störningar i leveranser av paket ut till postombuden.

Stormen Sven skall även ha drabbat Danmark där bron över Stora Bält och Öresundsbron varit stängda över natten, tåg och flyg har ställts in och färjor har varit inställda eller inte kunnat ta med tung trafik. Det skapar förseningar av pall och paket från Danmark och Tyskland.

PostNord meddelar att de gör sitt yttersta för att få ut brev och paket under dagen. Men störningarna är som sagt omfattande och det lär vara brev och paket som inte når sina mottagare idag.

 

Källa: Press
Bild: Alexander Palo

Annons
Annons