Större strumpbyxor Mats Ingelborns senaste projekt

Författaren och e-handlaren Mats Ingelborns senaste satsning är en nätbutik som säljer strumpbyxor för kvinnor med större storlek än Large.

Den nya sajten XL-legs saluför i nuläget ett 40-tal modeller från 14 varumärken, men enligt VD:n Mats Ingelborn finns en stor efterfrågan på större storlekar och därför kommer sortimentet att utökas efterhand.

- Eftersom vi jobbat med strumpbyxor i över tio år har vi kunnat samla plussize-kollektioner från ledande märken över hela världen. Här finns allt från exklusiva märken som Dim, Falke och Le Bourget till vettiga vardagsstrumpbyxor från Silky och Samburu.

Annons

Mats Ingelborn driver sedan tidigare bland annat sajterna Calzessa och strumpyxor.com, som också fokuserar på att sälja bland annat strumpor för olika tillfällen, och Ehandel.se har tidigare skrivit om hur han inte är främmande för att testa nya sätt att ge sina kunder det lilla extra.

Bygger långsiktigt förtroende

Tidigare i somras berättade till exempel Mats Ingelborn att hans satsning på att parfymera leveranserna från Calzessa verkade ha tagits emot väl, även om inte försäljningssiffrorna direkt hade ökat med några rekordsiffror sedan införandet:

- Med dofter finns ingen snabb väg till förbättrat resultat, näsan använder vi för att bygga upp ett långsiktigt förtroende, sade han då.

Den nya butiken XL-Legs lanseras även i Danmark och Finland, samt i form av en generell EU-sajt.

Annons