Storsatsar på e-handeln – Bergendahls får nytt lager

35 nya tjänster skapas direkt och det kan bli fler framöver.

Matjätten Bergendahls, som främst driver City Gross, storsatsar på sin e-handel. Som ett första steg slår företaget samman de tidigare lagren i Hyllinge och Värnamo och skapar en stor central i skånska Staffanstorp som öppnar i mars.

- Vi etablerar en ny lagerterminal i Staffanstorp som ska försörja hela södra Sverige med e-handlad mat. Det blir en ny enhet som ska ta hand om matkassar och lösplock och syftet är att vår e-handel ska kunna fortsätta växa säger Pontus Andersson, e-handelsansvarig på Bergendahls till Ehandel.se.

Annons

Och enligt Pontus Andersson så är det bland annat ökad efterfrågan från kunderna som bidragit till beslutet.

- Vi märker att våra kunder vill ha leverans på fler dagar än måndagar och söndagar som vi erbjuder idag och det möjliggörs nu med det nya lagret. Dessutom kommer vi få ett betydligt större sortiment inom lösplock. Idag har vi 4000 varor i lösplocket, men det kommer bli betydligt fler inom en snar framtid, säger han.

Det nya lagret är 2300 kvadratmeter stort och innebär även att 35 nya tjänster skapas direkt och Pontus Andersson tror att det kan bli många fler under de kommande åren.

- Vi ser att e-handeln växer kraftigt och Staffanstorp är geografiskt sett en bra plats där vi har bra möjligheter att rekrytera personer till distributionen och plockningen. Jag tror det är en väldigt hög sannolikhet för att vi kommer behöva anställa mer personal även framöver.

Hur ska ni kunna konkurrera med Mat.se och andra stora aktörer som etablerat sig i Skåne på sistone?

- Andelen som köper mat på nätet är fortfarande en ganska liten del av befolkningen, men ju fler företag som investerar i mat på nätet, ju större kommer den marknaden att bli. Om tio år kommer många fler att handla mat på nätet, så jag tror det finns plats för oss allihopa. Vi ska satsa på att ha det bästa erbjudandet så att kunderna kommer tillbaka till oss gång på gång, säger Pontus Andersson.

Bergendahls har sedan tidigare en terminal för distribution av e-handlad mat i Tumba utanför Stockholm. Även denna väntas nu expandera sin verksamhet.

De totalt 40 personer som jobbar på anläggningarna i Värnamo och Hyllinge erbjuds förflyttning till Staffanstorp. 

Annons

Annons