Stripe fixar ett amerikanskt företag för några tusingar

Det amerikanska betalbolaget lanserar en ny tjänst som gör det möjligt att starta ett amerikanskt företag inom en vecka, utan att sätta sin fot i landet.

Stripe, som i somras lanserade sin betaltjänst i Norden, vill göra det lättare för vem som helst att starta ett företag i USA. Något som företagets grundare, bröderna Patrick och John Collison, avslöjade igår under årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona.

Tjänsten går under namnet Stripe Atlas och för 500 dollar, cirka 4200 kronor, hjälper man internationella entreprenörer att bilda ett USA-registrerat företag i delstaten Delaware, samt öppna ett amerikanskt bankkonto hos Silicon Valley Bank. Något som gör det möjligt att ta betalt via Stripe inom en vecka efter det att alla papper är ifyllda.

Annons

Testas i mindre skala, än så länge

Att hålla reda på skatter och moms i hemlandet kan vara jobbigt nog så Atlas hjälper därför även till att registrera bolaget hos hos den amerikanska skattemyndigheten, IRS. Man erbjuder också gratis skatterådgivning från revisionsbyrån PwC, samt juridisk rådgivning från advokatbyrån Orrick.

Tjänsten har testats sedan en tid tillbaka och befinner sig nu i Beta. I dagsläget är Atlas endast tillgänglig för en utvald skara men det går att ansöka om att få delta på sajten. Tanken är också att öppna upp för en bredare publik inom en inte alltför avlägsen framtid.

Annons