Stripe ska göra det möjligt att E-handla inuti Twitter

Twitters planer på att låta användarna shoppa direkt i mikrobloggen tar allt större form. Enligt flera källor ska det redan i höst eller vinter lanseras en köp-knapp som gör det möjligt att e-handla direkt i Twitter. Betaltjänsten Stripe ryktas ligga bakom betalningslösningen.

Twitter har jobbat på en e-handelslösning under en längre tid, och nu verkar det som att det snart är dags att lansera den.

I höst eller vinter väntas Twitter lansera en köp-knapp inuti tweets som gör det möjligt för användarna att e-handla. Tanken är att det ska ske direkt i mikrobloggen och användarna ska alltså inte behöva lämna tjänsten för att fylla i sin betalnings- eller leveransinformation.

Annons

Enligt nya rykten ska man göra det möjligt med hjälp av betaltjänsten Stripe, som nyligen gjort sitt intåg i Sverige. Företag som vill sälja produkter eller tjänster via Twitter ska just nu uppmanas av Twitter att registrera sig för Stripe.

Två tunga samarbeten

Twitter och Stripe ska ha legat i samtal om ett samarbete under hela 2014 men enligt de rykten som florerar ska man inte ha slutfört affären förrän nu. Stripe tros också vara den enda betalningspartnern som Twitter ska använda sig av, åtminstone till en början.

För Stripe innebär det att man lyckats landa ännu ett samarbete med en stor aktör. I juni slöt man ett avtal med den kinesiska e-handelsjätten Alibaba och deras betaltjänst Alipay. Något som innebär att företag som använder Stripes tjänster kan ta emot betalningar även från Alipay och kinesiska konsumenter.

 

Källa: ReCode
Foto: Aaron Durand, Twitter

Annons