Stripe värderas till 5 miljarder dollar, kortjätten Visa ny investerare

En ny investeringsrunda värderar betaltjänsten Stripe till 5 miljarder dollar och flera stora kortbolag backar nu företaget.

Betaltjänsten Stripe som vill göra betalningar till en del av Internet har nu två av kortjättarna i sin ficka. I en ny investeringsrunda på någonstans under 100 miljoner dollar har man lyckats locka till sig kortföretaget Visa. Sedan tidigare har även American Express investerat i Stripe. Nu fattas alltså bara MasterCard för att de tre kortjättarna skall vara med på tåget.

Stripe är ett av flera nya företag som försöker anpassa gammal infrastruktur till betalningar på Internet. Främst handlar det om kortbetalningar men visionen är att man skall kunna ta betalt av vem som helst ifrån vilken plats som helst, gränslöst precis som Internet.

Annons
Annons

Betalföretaget har även tidigare skrivit avtal med Alibabas betaltjänst Alipay för att göra det möjligt för kinesiska konsumenter att använda Stripe.

Visa skall ge Stripe en push

En viktig ingrediens är dock förstås kortföretagens befintliga nätverk som man bygger en smidig tjänst ovanpå.

Det ska dock inte vara viktigt att kortföretagen är investerare utan Stripe säger sig jobba med alla kortnätverk för att förenkla betalningar. Men att ha allierade som Visa och American Express skadar förstås inte.

Stripe jobbar primärt med kortbetalningar vilket kortföretagen förstås gillar. Visa ska nu hjälpa Stripe på flera nivåer. De ska erbjuda djupare tillgång till Visas teknik, hjälpa Stripe växa på utvecklingsmarknader och tillsammans ta fram nya betallösningar.

Den nya investeringsrundan skall värdera bolaget till 5 miljarder dollar vilket är en ökning ifrån 3,5 miljarder bara några månader tidigare. Tidigare investerare som Sequoia och American Express slängde även in pengar i denna runda. Detta tillsammans med nya investerare som Kleiner Perkins och Visa.

 

På bild: Grundarna Patrick Collison & John Collison

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!