Annons

Stripe vill göra betalningar till en del av Internet

Stripe vill göra betalningar till en del av Internet

2014-08-22 15:58

Betalföretaget Stripe ämnar att revolutionera betalningar på nätet. Bakom står två unga killar som var trötta på komplicerade betalsystem och i ryggen har de investerare som Elon Musk, Sequoia och Andreessen Horowitz. Totalt har företaget tagit in 120 miljoner dollar. Nu kommer tjänsten till Sverige.

Stripe är ett av flera nya företag som försöker anpassa gammal infrastruktur för betalningar till Internet. Främst handlar det om kortbetalningar men visionen är att man skall kunna ta betalt av vem som helst ifrån vilken plats som helst, gränslöst precis som Internet.

I en intervju med Wired berättar grundarna, och bröderna, John och Patrick Collison att en betalmodul skall vara lika lätt att lägga in på en sida som en YouTube-video. Det är även något som reflekteras på Stripes hemsida där man får se enkla kodsnuttar i flera olika programmeringsspråk.

Sömlösa transaktioner

Stripe jobbar med att koppla ihop appar, e-handelssidor och allt annat som kan behöva ta emot betalningar, med kunder över hela världen. Detta genom att minska friktionen och utvecklingstiden för de som behöver ta emot betalningar. Men även genom att koppla in sig i olika länders betalmetoder och valutor. Primärt jobbar de med att ta emot kreditkort men stödjer även nya betalsätt som exempelvis Bitcoin.

Företaget arbetar sakta men säkert för att ta sig in på nya marknader och skall numera finnas i totalt 17 länder. Ett av dessa är Sverige. Just nu är dock tjänsten i en privat beta för de nordiska länderna Norge, Danmark och Sverige. De som tidigt visat sitt intresse för tjänsten har i dagarna fått en inbjudan.

– Från och med idag kan du acceptera Visa, MasterCard och American Express transaktioner i 139 valutor, som kan utbetalas i kronor, euro, brittiska pund och dollar. Dessutom, om du skapar en marknadsplats, e-handelsplattform, faktureringssystem, eller något annat som hjälper användare ta betalt, kan du använda Stripe Connect för att låta användarna acceptera kreditkort direkt genom att låta dem ansluta sina Stripe-konton, skriver företaget till svenska intressenter.

Stripe stoltserar med att när tjänsten lanserats fullt ut i ett land så kan man ta emot betalningar ifrån kunder i hela världen, oavsett var de befinner sig.

Betala med ett klick

Betaltjänsten konkurrerar bland annat med PayPal och kanske speciellt deras bolag Braintree som också jobbar med att förenkla betalningar för de som säljer via nätet.

Transaktionskostnaden via Stripe ska vara ganska hög men man slipper månadsavgifter och andra fasta kostnader. Tjänsten riktar sig alltså primärt till mindre aktörer och kanske speciellt de som snabbt behöver implementera betalningar i exempelvis en app. Stripe har som flera andra nya tjänster ett starkt mobilt fokus där man kan handla med endast en knapptryckning, om uppgifterna sparats tidigare.

Globalt fokus

Stripe har även kopplat ihop sig med kinesiska Alipay och stödjer därmed deras betalmetod i sin kassa. Det handlar alltså om ett globalt fokus och om man snabbt behöver en betalmetod för att ta emot internationella order, via flera olika enheter, kan Stripe vara ett alternativ att titta närmare på.

När tjänsten går ut ur den nuvarande privata beta-versionen skall den vara produktionsredo. Stripe behåller nämligen tjänsten i publik beta, även om den är stabil, tills den har samma funktioner som i andra länder.

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Redaktör och tekniskt ansvarig

Annons
Hennes e-handel sprängde miljonen - använder psykologi

Hennes e-handel sprängde miljonen - använder psykologi

"Svensk e-handel för kvinnor".

Annons
Annons
Sveriges första klimatneutrala e-handel ska nå 20 miljoner

Sveriges första klimatneutrala e-handel ska nå 20 miljoner

Stora utmaningar - men lika stor potential.

Footway skalar upp rejält - behöver omedelbart öka lagret

Footway skalar upp rejält - behöver omedelbart öka lagret

“Tio gånger Footways nuvarande ordervolym”.

6000 säljare hoppar på <nobr>e-jättens</nobr> nya betallösning

6000 säljare hoppar på e-jättens nya betallösning

Har hanterat över en halv miljard dollar.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

30 år gammalt företag i konkurs - sköt upp <nobr>e-handeln</nobr>

30 år gammalt företag i konkurs - sköt upp e-handeln

Minusresultat i nio år.

Apotekets e-handel står för nästan 10 procent

Apotekets e-handel står för nästan 10 procent

Resultatet sjönk.

Sportamore omsatte en kvarts miljard under Q2

Sportamore omsatte en kvarts miljard under Q2

Tillväxt på 18 procent.

Annons
Annons
Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Nya rekord trots prissättningsfel och strejker

Bättre än Black Friday och Cyber Monday kombinerat.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta