Stulen superlaptop dök upp på Alibabas sajt

Omskriven produkt i extraordinär stöld - låg ute till försäljning hos Alibaba.

Datortillverkaren Razer, som fokuserar på produkter för spelentusiaster, blev nyligen bestulen på sina mest extravaganta prototyper.

Under elektronikmässan CES i Las Vegas, den 8 januari, så hade någon med mycket is i magen gått rakt in i Razers monter och stulit två exemplar av mässans kanske mest omskrivna produkt. En bärbar dator med arbetsnamnet Project Valerie som inte bara hade en, utan tre stycken skärmar.

Annons

Företagets representanter var mycket ledsna över det inträffade och hävdade att det kunde handla om industrispionage då laptopen i fråga var mycket speciell och unik i sin utformning. Razer utfärdade snabbt en belöning på 25 000 dollar till den som kan ge tips som leder till att datorerna återfinns.

Listades för 150 000 yuan

Häromdagen dök en av dessa laptops upp på Alibabas e-handelssajt Taobao för 150 000 yuan eller närmare 22 000 dollar. Produktsidan ska ha legat uppe över helgen men är nu borttagen.

Det kan förstås vara någon som faktiskt inte haft laptopen ifråga men att en stulen laptop dyker upp på Taobao är inte helt långsökt. Marknadsplatsen är känd för och har länge kämpat med att få bort oseriösa säljare och olagliga produkter.

Razer verkar i alla fall genuint ledsna över stölden och förhoppningsvis kan listningen hos Taobao ge dem ytterligare ledtrådar för att kunna återfå sina prototyper. Chansen att få tillbaka dem kan vara liten men det är samtidigt otroligt svårt att sälja av detta stöldgods utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet, då det bara finns två tycken av dessa datorer i hela världen.

Annons