Annons

StylePit lanserar nya butiker och släpper eget klädmärke

StylePit lanserar nya butiker och släpper eget klädmärke

2013-06-18 09:24

Modebutiken StylePit expanderar. Efter att ha testat sitt koncept på den svenska marknaden lanserar man nu nätbutiker även i Danmark och Norge. Samtidigt passar man på att släppa sitt eget klädmärke.

Nätbutiken StylePit, som ägs av SmartGuy-koncernen, lanserade i början av året sin nya e-handel på den svenska marknaden. Tanken var att Sverige skulle agera pilotland för det nya konceptet, nu är det dags för nästa steg.

Nyligen har man lanserat nätbutikerna StylePit.no och StylePit.dk i Norge respektive Danmark. Samtidigt passar StylePit på att lansera ett eget klädmärke med samma namn. Något som vi bland annat sett Nelly göra med sitt varumärke NLY.
– Med vårt eget varumärke, vill vi differentiera oss från våra konkurrenter. StylePit är ungt och trendigt - det är ”det nya svarta”. Framför allt är det ett tydligt internationellt varumärke som redan har blivit en succé på den europeiska marknaden, säger Christian Bjerre Kusk, medgrundare och inköpsdirektör på StylePit.

StylePit’s nya ansikte utåt

Det nya skandinaviska klädmärket skapades i slutet av 2012 och inspirationen kommer från modern nordisk arkitektur och "Urban Street"-kulturen.
– Klädmärket har sin egen identitet och tilltalar en yngre publik som föredrar en avslappnad, men ändå trendig urban streetwear look, säger Christian Bjerre Kusk.
StylePit har även sparkat igång en stor tv-kampanj i Skandinavien och Ukraina där man marknadsför StylePit’s nya modelljakt. Här har deltagare med modelldrömmar chansen att vinna ett modellkontrakt och bli StylePit’s nya ansikte utåt.
– Modelltävlingen är öppen för alla, vem som helst kan lägga upp sina bilder. Alla som har ett Facebook-konto kan kontinuerligt rösta för deltagarna. De 10 finalisterna, samt vinnaren utses av en professionell jury som inkluderar Miss J Alexander från America´s Next Top Model, säger Sïmon Saneback, Norden-vd för StylePit.

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Redaktör

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om E-handel, och allt runtomkring.

Peter Hansen
2015-08-17 13:25

Det bliver super spændende at følge! Vi sidder og følger nøje med her i Danmark!

Annons
Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Alibabas grundare är inte helt ovan vid rubriker. Oftast handlar de om hans affärer men nu får han en del spaltmeter efter att auktionshuset Sotheby´s sålt en tavla han målat för drygt 45 miljoner kronor.

Annons
Annons

Konsultbolaget Knowit gör en stor e-handelssatsning

Knowit etablerar ett nytt specialistbolag med fokus på e-handel. Med bas i Malmö ska Knowit eCommerce sysselsätta tio personer innan årets slut.

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Den snabbväxande nätsporthandlaren noterade en ny all time high med över 100 000 beställningar i september.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

FBI i samarbete med nätbutiker mot piratkopior

FBI ska i ett samarbete med USA:s justitiedepartement, the Department of Justice, och e-marknadsplatser försöka få bukt på e-handeln med piratkopior.

Riskkapitalbolaget EQT tar över tysk bildelsförsäljare

Riskkapitalbolaget EQT tar över tysk bildelsförsäljare

EQT:s fond EQT Mid Market köper tyska Kfzteile24, en onlinebaserad återförsäljare av bildelar.

Ny tjänst vill få e-handlare att hjälpa till på gräsrotsnivå

Ny tjänst vill få e-handlare att hjälpa till på gräsrotsnivå

Startup-företaget AddTruly vill hjälpa e-handlare att ta ett större socialt ansvar. Med deras lösning kan kunder donera pengar till ideella organisationer som är kopplade till verksamheten med ett knapptryck.

Annons
Annons

Danska B2B-företag är inte sugna på att gå online

En majoritet av de danska B2B-företagen saknar e-handel. Anledningarna till varför anses föråldrade, och om de inte vaknar upp, riskerar de att tappa marknadsandelar.

Costcos näthandel växer 20 gånger snabbare än butikerna

Den amerikanska lågprisjättens globala e-handel ökade med 20 procent under räkenskapsåret 2015. En siffra som ligger i linje med föregående år.

Indiens e-handel spås en årlig tillväxt på 36 procent

Med låga priser och en ökande användning av smartphones väntas den indiska e-handeln öka med 36 procent årligen under de kommande fem åren.

Walmart öppnar jättelager för e-handel i Atlanta

Walmart öppnar jättelager för e-handel i Atlanta

Öppningen av den drygt 111 500 kvadratmeter stora distributionscentralen är Walmarts tredje stora lageranläggning på lika många månader och kommer att skapa 400 nya jobb i regionen.

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem