Super-trio till Matsmarts advisory board

Tunga e-handelsnamn ska råda företaget till nya framgångar.

Ibland är goda råd inte så dyra. Så är fallet för Matsmart, som nyligen gett sig in i matkasse-branschen, och nu får ett rejält tillskott till sin advisory board.

Avito och Adlibris till bordet 

Plats vid bordet tar tre personer, Adlibris VD Johan Kleberg samt Jonas Nordlander och Filip Engelbert, som grundade den ryska köp- och säljsajten Avito.

Annons

Avito har tidigare investerat i andra företag som också fokuserar på att minska matsvinnet, nämligen apptjänsten Karma och Why Waste, som utvecklat ett system för datuomkontroll i butiker.

- Matsmart är en pionjär på marknaden för att minska det enorma matsvinnet vi har i Sverige, och i förlängningen också i resten av världen. Jag handlar själv på Matsmart och gillar det breda utbudet tillsammans med sajtens användarvänlighet, säger Filip Engelber i ett pressmeddelande.

Kleberg ska lära Matsmart om logistikflöden

Och Adlibris Johan Kleberg hoppas kunna dela med sig av sina erfarenheter inom e-handel och av stora logistik- och leveransflöden.

- Jag vill dela med mig av mina kunskaper. Lyckas man kombinera snabba leveranser, brett sortiment och låga priser är mycket vunnet, säger Johan Kleberg.

Investment-profil ska få "rådgivande roll"

De goda råden slutar dock inte där. Förutom ovan nämnda trio ska även Christopher Slim, som är investment manager på Do Good Invest, inta en rådgivande roll hos Matsmart.

- Matsmart jobbar aktivt med en av vår tids största utmaningar: Att stoppa matsvinnet. Globalt slängs det mer mat än vad som hade krävts för att mätta hela jordens befolkning. Matsmart gör något åt detta och fyller ett tomrum i matvarukedjan. De hjälper stora matproducenter att minska sitt matsvinn genom att erbjuda deras felmärkta eller utgående varor på matsmart.se, säger Christopher Slim.

Matsmart har sedan tidigare flera tunga namn i sin Advosory board. Krishan Kent, tidigare inköpsdirektör på Orkla Foods, samt Andreas Lee och Anders Örbom som grundat Norm, tillhör de som redan sitter runt bordet.

Enligt uppgifter till Breakit ska Jonas Nordlander och Filip Engelbert även bli delägare t Matsmart.

Annons

Annons