Svagt kvartal för Byggmax – men e-handeln gick framåt

"Fortsatt god tillväxt" för Byggmax e-handel.

En omsättningsökning på drygt 6 procent och ett något förbättrat resultat (EBITDA) från minus 3,3 procent under första kvartalet förra året till exakt 3 procent i år. Så ser siffrorna ut i Byggmax Q1-rapport, som omfattar januari, februari och mars 2017.

- Kostnadskontrollen var god under första kvartalet, och vi har genomfört åtgärder för att sänka kostnaderna, kommenterar byggkoncernen i sin rapport.

Annons

I den e-handelsboom och glödheta byggbransch som råder har Byggmax facit pekats ut som svagt, och koncernen skriver själva om en svag konsumentmarknad i rapporten.

- Marknadsutvecklingen i Sverige är över tid positiv. Marknaden växte starkt första halvåret 2016, ROT-avdragen har minskat under första kvartalet 2017, och konsumentmarknaden kommer antagligen fortsätta utvecklas svagt under hela första halvåret 2017. 

Ska öppna 8-12 butiker 2017

2015 köpte Byggmax upp e-handelsföretagen Buildor och Skånska Byggvaror, och nu kan det dock konstateras att just e-handeln är en del av koncernens verksamhet som ser ljus ut.

- Byggmax e-handel fortsätter visa god tillväxt, meddelar företaget.

Precis som tidigare är dock planen framåt att satsa på e-handel och fysiska butiker i kombination.

- Vi planerar att fortsätta växa med både e-handel och butiker, och har som mål att öppna 8-12 nya butiker under 2017. Hittills i år har två butiker öppnat och ytterligare sex kommunicerats.

Annons