Svärdson poppis på hemmaplan – utsedd till årets upplänning

"Finaste priset hittills", säger en glad Svärdson.

Årets hedersupplänning 2017. Den titeln kan nu e-handelsmästaren Pär Svärdson lägga till sin hög av utmärkelser.

“En kreativ och modig entreprenör”

Utmärkelsen utses av Länsstyrelsen i Uppsala län och ges varje år till en upplänning som gjort “betydelsefulla insatser inom näringslivs- eller kulturområdet, eller till en person som på annat sätt gjort insatser för länets framtid och utveckling.”

Annons

”Pär Svärdson är en kreativ och modig entreprenör som på ett enastående sätt skapat framgångar genom att introducera nya lösningar på gamla problem. Genom sina insatser i nätbokhandeln Adlibris och nätapoteket Apotea har han inte bara bidragit till att skapa en innovativ plattform för försäljning av traditionella produkter, han har även bidragit till att hundratals nya arbetstillfällen skapats i Uppsala län. Pär Svärdson personifierar den moderna entreprenören och är en förebild för företagare såväl i Uppsala län som i Sverige”, löd motiveringen till att Svärdson i år fick priset.

Sällskap av Zennström och Rosling

Han kan nu sälla sig till samma klubb som direktören Anders Wall, IT-entreprenören Niklas Zennström, direktören Hans Dalborg, professor Hans Rosling, akademiledamoten Peter Englund, journalisten Ulrika Knutsson och professor Maria Strømme, som är några av dem som tidigare år fått titeln.

“Mycket stolt och glad”

Och Svärdson själv tycker att priset är det finaste han fått hittills.

- Jag är mycket stolt och glad över av att bli utsedd till Årets Hedersupplänning. Det är nog den finaste utmärkelse jag har fått, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Svärdsons företag Apotea.se har idag nästan 300 anställda, varav merparten på lagret i Morgongåva, beläget i Heby kommun i Uppsala län. Utmärkelsen delades ut av landshövding Göran Enander vid en ceremoni på Uppsala slott idag måndag.

Annons