Svartlistat söktjänstföretag blir av med utmärkelse

Söktjänstföretaget 121.nu som flera medlemmar i vårt forum varnat för är i blåsväder. För inte så längesedan svartlistades företaget, och nu blir man även av med utmärkelsen som Årets unga företagare.

Under hösten 2011 blev det Jönköpingsbaserade söktjänstföretaget 121.nu utsedda till Årets Unga företagare. Ett pris som delas ut av organisationen Företagarna, men nu väljer Företagarnas riksstyrelse att återkalla utmärkelsen. Bland annat för att företaget fått stark kritik för sina oseriösa säljmetoder.

– Redan när de fick priset hade vi ett resonemang kring deras sätt att driva affärsverksamheten. Vi var redan då medvetna om de hade kritiserats för oseriösa metoder. Men själva hävdade de att det var enskilda personer som ställde till det och att de både skulle sanera sin egen verksamhet och gå i bräschen för att sanera branschen. Dessutom dämpades klagomålen efter ett tag, säger Frida Boklund.

Annons

Flera forumtrådar

De oseriösa säljmetoderna är något som flera medlemmar i vårt forum råkat ut för, och det har skapats både en och två forumtrådar om detta. I mars i år hamnade 121.nu även på Svensk handels, så kallade varningslista. Här hamnar oseriösa företag som vilseleder i sin marknadsföring och tvingar in kunder i tvivelaktiga avtal.

- Det var den utlösande orsaken, då förstod vi att de inte uppfyllde det som vi hade kommit överens om. Det är alltid illa när en stor del av ett företags kunder blir lurade, det är inte bra. De har visserligen en bra sökmotor, men de har passerat ett par gränser. Vi känner att vi måste agera om de hamnar på varningslistan eftersom vi jobbar mot sådant som bluffakturor. Vi kan inte stå bakom metoderna som de använder och därför känner vi att vi måste ta ställning, säger Boklund.

Det här är första gången som Företagarna återkallar en utmärkelse och nu har man utarbetat en plan för hur man ska hantera liknande ärenden i framtiden.

Källa: Jnytt.se

Annons