Svensk handlare ville se smarta hem – prisas internationellt

"En lösning som passar de flesta".

Den 26 oktober kommer det internationella designpriset Red Dot Award att delas ut under en ceremoni i Berlin. Men redan nu står det klart att det svenska företaget Clas Ohlson är en av vinnarna. Bolaget har nämligen fått pris i två kategorier - "Apps/Tools" och "Interface & User Experience Design, Smart Home Solutions".

Kan styra hemmet med mobilen

Anledningen är appen Clas Ohlson Home som i februari i år lanserades tillsammans med funktionen Smart Plug. Smart Plug innebär att användaren kan fjärrstyra anslutna eluttag via sin mobil.

Annons

- Att göra saker och ting enkelt och tillgängligt för våra kunder är något vi eftersträvar i allt vi gör och det tror jag är starkt bidragande till att appen blivit så väl mottagen. Det är en lösning som passar de flesta och som inte kräver några särskilda tekniska förkunskaper. Det är helt enkelt första steget mot ett lite smartare hem som är tillgängligt för många, säger Peter Olsson, projektledare på Clas Ohlson, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: E-handeln rusar hos Clas Ohlson - 32 procent upp i juli

Tidigare prisad byrå

Appen Clas Ohlson Home, som finns tillgänglig i både Google Play och Apple App Store, har utvecklats tillsammans med den digitala byrån Daresay. Byrån har tidigare även vunnit ett Red Dot Award, den gången för ett samarbete med Länsförsäkringar Bank.

Red Dot Award har delats ut varje år sedan 1993, men till och med 2001 hette tävlingen "Deutscher Preis für Kommunikationsdesign". De vinnande företagen ska ha valts ut av en "internationell expertjury".

Annons