Svensk skönhetssajt med bas i Hongkong stäms av KO

E-handlare med bas i Hongkong stäms nu av Konsumentombudsmannen som ser stora brister i deras svenska nätbutik.

Konsumentombudsmannen (KO) har fått en drös av klagomål mot Vivamondo.se som säljer skönhetsprodukter. Nu ansöker KO om stämning hos Patent- och marknadsdomstolen mot företaget.

– Konsumenter som har anmält företaget till Konsumentverket har berättat att de har beställt och betalat varor från Vivamondo, men inte fått några. De har inte heller fått pengarna tillbaka, säger Ida Nyström, processråd hos KO.

Annons

Vill förbjuda bolagets marknadsföring

Vivamondo ska ha sitt säte i Hongkong men kan ändå bli föremål för en rättslig prövning i Sverige. Detta eftersom bolaget har en svensk webbsida.

- På omdömessajten Trustpilot använder många ordet bluff om företaget, konstaterar Ida Nyström, efter undersökningar i sociala medier.

Konsumentombudsmannen ska även ställa sig frågande till hur bolaget marknadsför sina produkter. Argument som ”återställer ungdomlig hy inom sju dagar” och ”återbygger hudens elasticitet” sägs användas utan att ha visat något som helst belägg för påståendena. KO begär nu att domstolen förbjuder bolagets marknadsföring.

Ehandel.se har kontaktat Vivamondo för en kommentar kring stämningen.

Annons