Svenska Readly ser ut att få konkurrens av Amazon

Amazon är på väg att lansera en prenumerationstjänst för e-böcker, i alla fall om man ska tro ryktena som cirkulerar på nätet. Amazon själva vill inte kommentera uppgifterna men enligt källor kommer tjänsten att erbjuda mer än 600 000 titlar från start.

Enligt rykten håller Amazon just nu på att testa en ny prenumerationstjänst för e-böcker. Något som betyder att svenska Readly får konkurrens av en riktig jätte i branschen.

Readly som i våras, utöver sin tidningstjänst, lanserade en liknande tjänst för e-böcker satsar för tillfället hårt i USA och har bland annat nyrekryterat för att få fart på sin internationella expansion.

Annons
Annons

Amazons e-bokstjänst, som ser ut att få namnet Kindle Unlimited, avslöjades av misstag efter att medlemmar på forumet Kindle Boards nosat upp information om den på en av Amazons undersajter.

Varken ja eller nej

Sidorna i fråga har sedan dess tagits bort och Amazon har i vanlig ordning valt att inte kommentera uppgifterna. Kindle Unlimited väntas erbjuda mer än 600 000 titlar från start, både textböcker i Kindle-format samt ljudböcker ska ingå i tjänsten.

Amazon har sedan tidigare en prenumerationstjänst för musik samt en prisad videotjänst snarlik Netflix. Nu verkar man alltså även vara på väg att erbjuda ett smörgåsbord av e-böcker


Källa: Ars Technica

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!