Annons

Svenska Readly vill bli ett Spotify för tidskrifter

Svenska Readly vill bli ett Spotify för tidskrifter

2013-03-19 12:02

Readly är en ny svensk tjänst som vill bli tidskrifternas svar på Spotify och Netflix. För ett fast pris får du tillgång till alla anslutna tidskrifter i din iPad. Först ut är Sverige med ett utbud på drygt 200 tidskrifter, men målet är att ta klivet ut i Norden och övriga världen.

Svenska tidskrifter och magasin har det tufft med vikande upplagor och uppsagd personal. Man behöver helt enkelt hitta nya vägar till sina läsare, och enligt många står tidskriftsläsandet inför samma utmaningar som skivindustrin gjorde för fem år sedan.

Men med smarta telefoner och surfplattans starka intåg har man nu ett verktyg som kan bli lösningen för digital distribution av tidskrifter på samma sätt som Spotify blivit för musik, och strömmande filmtjänster för filmtittandet.

I går lanserades Readly, en ny svensk tjänst som har siktet på att bli ett Spotify för tidskrifter. Det som skiljer Readly från andra liknande tjänster är att man får tillgång till alla tidskrifter som anslutit sig. Det handlar alltså inte om att köpa enstaka lösnummer eller att prenumerera på enstaka tidskrifter utan man får tillgång alla nummer, av alla tidningar
– Precis som Spotify gör det enkelt för lyssnaren att finna favoritartisterna och ny musik, möjliggör Readly för läsaren att läsa såväl favoritmagasin som att hitta ny intressant läsning i andra magasin, säger Per Hellberg, tillträdande VD på Readly

Prova gratisnummer av varje tidskrift

Readlys app finns nu tillgänglig på App Store, och för 99 kronor i månaden blir det möjligt att tanka hem och läsa alla tidskrifter som finns i Readlys utbud. Det kommer också att vara möjligt att testa ett nummer av varje tidskrift utan kostnad.
- Readly använder samma modell som Spotify och Netflix. Ett fast pris och ”all you can eat”, ett betalningssystem som uppskattas av konsumenterna.
 På kort tid har ett tiotal svenska förlag gått med i Readly, och redan från start finns över 200 tidningar att läsa och antalet växer hela tiden, säger Per Hellberg.
Man kommer att förhandla med ytterligare förlag och tidskrifter löpande, och Readly har höga ambitioner och planerar att växa internationellt.

– Vi vill leda digitaliseringen av tidningsbranschen. Planen är att växa vidare i de nordiska grannländerna, i Nordamerika och på nyckelmarknader i Europa. För amerikanska tidningsförlag är det en chans att hitta nya läsare över hela världen, utan kostnader för distribution av den fysiska tidningen, säger Per Hellberg.

 
Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Parvelito
2013-03-19 12:27

Fast jag hade nog trott efter den pressreleasen att det fanns 200 olika tidningsnamn att botanisera runt, men så var ju inte fallet. 38 tidningar hittade jag på hemsidan, och många av dem var kanske väl smala för att locka prenumeranter.

Men jag tror på idéen som sådan, och hoppas man lyckas locka också dagstidningar in i tjänsten. Det finns massor av lokaltidningar som borde kunna få en del unga människor som flyttat ut från kommunen att hålla sig uppdaterade via en sådan här tjänst.

Det behöver kanske inte vara dagsfärska grejer, utan man kan vänta 24 timmar innan det hamnar på readly.

Tina
2013-03-22 16:31

En intressant tjänst! Lägg till Amelia, Veckorevyn, Måbra och lite andra tjej- och hälsotidningar så har ni antagligen mig som prenumerant!

Annons
Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

Norska varumärken krigar mot prisjämförelsesajter

"Synd att butikerna hamnar i kläm".

Annons
Annons
Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Etsy förvärvar marknadsplats för 2,6 miljarder

Allt fortsätter som förr, men vd:n får gå.

Sellpy omsatte över 100 miljoner -

Sellpy omsatte över 100 miljoner - "Jobbar på alla fronter"

Rött resultat - "Satsar hellre på tillväxt".

Sålde piratkopior - på kosttillskott

Sålde piratkopior - på kosttillskott

Amazon drabbade av piratföretag.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

E-handlaren Fåglasång om nya knep i en hård bransch

"Det har varit ett tufft år".

E-handelsjätten planerar två robotlager på 130 000 kvm

E-handelsjätten planerar två robotlager på 130 000 kvm

Människor och robotar i harmoni?

Prisjakt satsar på Danmark:

Prisjakt satsar på Danmark: "Ser stor tillväxtpotential"

Finns nu i hela Norden.

Annons
Annons
Grannens nätmatjätte omsatte en miljard i fjol

Grannens nätmatjätte omsatte en miljard i fjol

Växte med över 100 miljoner.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta