Svenskarnas pizzasug stängde ner OnlinePizza

På nyårsafton slår de flesta svenskarna på stort. Dagen efter är det däremot betydligt enklare maträtter som gäller. På OnlinePizza.se, som har över 1100 anslutna restauranger i sitt nätverk, ökade försäljningen rejält under nyårsdagen. Något som ledde till att systemet överbelastades på pizzaälskarnas högtid.

Nyårsdagen är pizzeriornas, och Onlinepizzas, julafton. Under nyårsdagen tar sajten emot nästan tre gånger så många beställningar som de gör på en vanlig helg. Men det är inte bara guld och gröna skogar, det leder också till en del problem.

Det stora pizzasuget överbelastade nämligen systemet, något som betyder att flera pizzerior gick miste om en hel del beställningar. För Pizzeria Victoria i Linköping inträffade något liknande även förra året men då varade stoppet bara en dryg timme.

Annons

I år var det betydligt värre och pizzerians kunder fick felmeddelanden i fyra, fem timmar mitt på dagen.

– Det har kommit in kunder i dag som undrade om vi har stängt. Vi väntar bara på att det ska komma i gång nu. Det är en hel del pengar som vi går miste om, säger Sean Sabah, pizzabagare på Pizzeria Victoria.

Inte första gången

Att systemet överbelastas under nyårsdagen är alltså inget nytt, och hände även förra året. Men Onlinepizzas vd, Anders Signell, vill inte bara skylla på det hårda trycket.

– Vi har haft 120 beställningar i minuten i dag och jag vet inte riktigt vad problemet har varit. Tidigare har vi klarat upp till 200 beställningar i minuten, säger han.

För Pizzeria Victoria började problemen runt klockan 14 och Onlinepizzas tekniker jobbade för fullt under dagen för att åtgärda problemet. Vid 18-tiden var stora delar av systemet igång igen men Anders Signell konstaterade dock att det fortfarande kunde vara problem för en del av deras kunder.



Källor: Expressen, Press

Annons