Annons

Svenskt Bitcoinföretag satsar på E-handeln

Svenskt Bitcoinföretag satsar på E-handeln

2014-09-26 14:03

Bitcoinföretaget Goobit/BTCX vill göra kryptovalutan tillgänglig för alla. Sedan tidigare har företaget en växlingstjänst och en lösning för butiker som vill ta emot Bitcoin över disk. Nu gör man en satsning på e-handeln.

Bitcoin blir allt mer accepterat, både bland företag och betaltjänster. I USA har flera e-handelsföretag som Newegg, TigerDirect, Square Market och Overstock omfamnat den digitala valutan, men även i Sverige finns det nu webbshoppar där man kan handla med Bitcoin

Datorbutiken Webhallen är förmodligen den största och konkurrenten Inet har planer på att acceptera Bitcoin. Betaltjänsterna har också börjar bli mer positiva. PayPals dotterbolag Braintree har infört stöd för Bitcoin, och nyligen tog PayPal själva ett steg mot en framtid med Bitcoin-betalningar.

Även det svenska betalföretaget Klarna ser nu över möjligheterna. Ett svenskt företag som redan gör det möjligt att ta emot betalningar med Bitcoin är Goobit/BTCX.

E-handeln nästa steg

Enligt egen utsago var man först ut i Sverige med att erbjuda lösningar för Bitcoin och Goobit öppnade sin växlingstjänst ”BTCX - bitcoin exchange” i januari 2012, som det andra Bitcoinföretaget i Europa.

I december 2013 släpptes BTCX|Point of Sale ut på marknaden, den första lösningen för butiker som vill ta emot Bitcoin över disk. Nu gör man en satsning på e-handeln.

– Bitcoininnehavarna i Sverige räknas ännu så länge bara i 10 000-tal men vår vision är att Bitcoin ska bli tillgängligt och användbart för alla, och när vi nu säger ”alla” menar vi inte hela Sverige, vi menar hela världen, säger Christian Ander, vd Goobit/BTCX.

Lösning för betaltjänster

Tjänsten BTCX|Online Merchant, eller BTCX|OM som det också kallas, gör det möjligt för e-handlare att ta emot betalningar i Bitcoin och få svenska kronor till det egna kontot.

I mitten av oktober börjar man ta in de första som får använda BTCX|Online Merchant. Produkten har också ett API så att andra betaltjänstleverantörer snabbt ska kunna integrera Bitcoin i sina befintliga tjänster.

– Till julhandeln 2014 ska alla Sveriges e-handlare kunna acceptera bitcoin som betalalternativ. Så snabbt och enkelt ska det vara. Hösten 2013 drev vi en liten kampanj att Bitcoin skulle bli årets julklapp men i år känns det troligare att årets julklappar har blivit köpta med Bitcoin, säger Christian Ander.

 

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Annons
Campadre öppnar pop-up

Campadre öppnar pop-up

Går från online till offline.

Annons
Annons
De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

De investerar 155 miljoner i Babyshop.se

Inte första gången.

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

KappAhl sa upp 50 tjänster och stängde 20 butiker

Satsar på e-handeln.

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

RNB:s e-handel ökade med 20 procent

Men resultatet sjönk.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Nästa nivå av en obemannad kassalös butik

Betala med ansiktet.

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

Svensk härmar Amazon - Lagerabetet blir ett datorspel

"Titulera sig truckninja istället för truckförare".

Annons
Annons
E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

E-däckbolaget vände trenden och sålde för 248 miljoner

17 år i branschen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Colourpicture Europe AB söker:

E-commerce Manager

iDeal Of Sweden söker:

Web Analyst

Jewelrybox.se söker:

E-commerce Ninja

Topformula Healthcare AB. söker:

Online Merchandiser


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta