Svenskt Bitcoinföretag satsar på E-handeln

Bitcoinföretaget Goobit/BTCX vill göra kryptovalutan tillgänglig för alla. Sedan tidigare har företaget en växlingstjänst och en lösning för butiker som vill ta emot Bitcoin över disk. Nu gör man en satsning på e-handeln.

Bitcoin blir allt mer accepterat, både bland företag och betaltjänster. I USA har flera e-handelsföretag som Newegg, TigerDirect, Square Market och Overstock omfamnat den digitala valutan, men även i Sverige finns det nu webbshoppar där man kan handla med Bitcoin

Datorbutiken Webhallen är förmodligen den största och konkurrenten Inet har planer på att acceptera Bitcoin. Betaltjänsterna har också börjar bli mer positiva. PayPals dotterbolag Braintree har infört stöd för Bitcoin, och nyligen tog PayPal själva ett steg mot en framtid med Bitcoin-betalningar.

Annons

Även det svenska betalföretaget Klarna ser nu över möjligheterna. Ett svenskt företag som redan gör det möjligt att ta emot betalningar med Bitcoin är Goobit/BTCX.

E-handeln nästa steg

Enligt egen utsago var man först ut i Sverige med att erbjuda lösningar för Bitcoin och Goobit öppnade sin växlingstjänst ”BTCX - bitcoin exchange” i januari 2012, som det andra Bitcoinföretaget i Europa.

I december 2013 släpptes BTCX|Point of Sale ut på marknaden, den första lösningen för butiker som vill ta emot Bitcoin över disk. Nu gör man en satsning på e-handeln.

– Bitcoininnehavarna i Sverige räknas ännu så länge bara i 10 000-tal men vår vision är att Bitcoin ska bli tillgängligt och användbart för alla, och när vi nu säger ”alla” menar vi inte hela Sverige, vi menar hela världen, säger Christian Ander, vd Goobit/BTCX.

Lösning för betaltjänster

Tjänsten BTCX|Online Merchant, eller BTCX|OM som det också kallas, gör det möjligt för e-handlare att ta emot betalningar i Bitcoin och få svenska kronor till det egna kontot.

I mitten av oktober börjar man ta in de första som får använda BTCX|Online Merchant. Produkten har också ett API så att andra betaltjänstleverantörer snabbt ska kunna integrera Bitcoin i sina befintliga tjänster.

Annons

– Till julhandeln 2014 ska alla Sveriges e-handlare kunna acceptera bitcoin som betalalternativ. Så snabbt och enkelt ska det vara. Hösten 2013 drev vi en liten kampanj att Bitcoin skulle bli årets julklapp men i år känns det troligare att årets julklappar har blivit köpta med Bitcoin, säger Christian Ander.

 

Källa: Press

Annons