Svenskt E-handelsföretag tar sin nya butik in i Norge

Ännu en svensk e-handlare sätter sitt första lokala internationella fokus i Norge.

E-handelsföretaget Spjut som driver Dammtussen.se och MrDustbag.com lanserade i början av 2015 en ny nätbutik som fokuserar på sulor och skydd istället för påsar. Ortopediska.se var den första breddningen ifrån Spjuts primära fokus på dammsugarpåsar och dammsugartillbehör.

Dammtussens systersajt MrDustbag har sedan förra året sålt internationellt, via en engelsk sida, men nu riktar Spjut sitt fokus på ett specifikt land, nämligen Norge.

Annons
Annons

Först ut att ta sig an vårt grannland är dock inte dammsugarpåsarna utan den nyligen lanserade nätbutiken.

- Vi har haft igång Ortopediska.se ett halvår nu och vi har fått en mycket bra respons från våra kunder. Vi har därför bestämt oss för att nu även lansera i Norge, med samma typ av namn då vi tycker namnet är bra och tydligt, säger Mia Pettersson, grundare av Spjut.

Efter lanseringen i Norge med Ortopediske.no hoppas man även kunna lansera i Danmark och Finland innan året är slut. Vi frågade varför inte MrDustbag är först ut i deras lokala Norge-fokus:

- Vi kommer även lansera en norsk version av MrDustbag inom sex månader. Vi har redan idag många kunder och förfrågningar från Norge, så vi kommer verkligen satsa på Norge framöver, säger Mia Pettersson.

 

På bild: Mia Pettersson

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!