Svenskt Kosttillskott satsar på lovande idrottare

Näthandelsföretaget Svenskt Kosttillskott inledde vid årsskiftet sponsringsavtal med flera lovande idrottsstjärnor. Samarbetet utökas nu ytterligare med simmarna Jonathan Kling och Christoffer Carlsen, med målet att hjälpa dem på vägen mot OS i Rio.

Det verkar ha blivit något av en trend för kosttillskottsbutiker att sponsra idrottsstjärnor. Alexander Gustafsson, även känd som "The Mauler" inom MMA-världen, fick i höstas ett sponsoravtal med CDON Groups nätbutik, Gymgrossisten.

E-handlaren Svenskt Kosttillskott är inne på samma bana och har sedan årsskiftet sponsringsavtal med flera lovande idrottsstjärnor. En av dem är Jonathan Kling, elitsatsande simmare med flera ungdomsmästerskap i bagaget. Bland annat har han tagit 5 medaljer i Junior-SM, varav 3 guldplaceringar.

Annons

– Det känns spännande att följa en begynnande idrottsstjärna i hans karriär mot absoluta toppen. Vi har stor tilltro till att Jonathan kommer lyckas stort i framtiden och ser fram emot att få vara en del i framgången genom att förse honom med kosttillskott, säger Morgan Norrestam, VD för Svenskt Kosttillskott.

Fem idrottare i teamet

Ny i teamet är även elitsimmaren Christoffer Carlsen, som redan haft stor framgång i sin sport. Christoffer har kammat hem bland annat SM-guld och SM-silver i frisim och siktar mot OS med flera mästerskap på vägen. Han blir den femte idrottaren att ingå i Svenskt Kosttillskotts sponsringsteam.

– Det är otroligt roligt att komma igång med sponsringssamarbeten och Christoffer Carlsen är ett självklart val för oss. Det känns bra att kunna förse honom och de andra sponsrade med kosttillskott på deras väg framåt, säger Morgan Norrestam.

Källa: Press (1, 2)

Annons