Svenskt lakrits går på export med prenumerationstjänst

Med hjälp av Try The World, som ser till att 60 000 amerikanska prenumeranter kan uppleva lokala delikatesser från världens alla hörn, hoppas Lakritsfabriken nå en större publik.

I början av 2014 berättade vi om Try The World, en prenumerationstjänst som varannan månad skickar hem en låda full med lokalt inköpta varor från länder världen över. Varje låda, som kostar 39 dollar, innehåller sju till åtta handplockade gourmetprodukter från en utvald stad eller ett specifikt land.

Senast var det Portugal som gällde och när boxen, som har lite drygt 60 000 amerikanska prenumeranter, ska skickas ut i maj/juni kommer den att vara fylld med svenska delikatesser.

Annons

Den största ordern hittills

Sverigeboxen som skickas ut senare i vår kommer bland annat att innehålla lakrits från Lakritsfabriken i Ramlösa, rapporterar 8till5.se. Lakritsfabriken har redan idag försäljning i 65 städer i USA men med hjälp av Try The World hoppas man kunna nå en ännu större publik.

– Vi är väldigt exalterade över det här. Det är vår största enskilda exportorder hittills med ett butiksvärde på 1,2 miljoner kronor. Förhoppningsvis ger ordern synlighet och ringar på vattnet, säger Ann-Sofie Malmgren, marknadsansvarig för Lakritsfabriken.

Annons