Svenskt miljardbolag köper finskt e-handelsbetalföretag

"En strategiskt sett utmärkt lösning".

Svea Ekonomi har lagt vantarna på ett finsk betalbolag som ska vara “en av de ledande betalningsförmedlarna inom e-handel”. Företaget med namnet Maksuturva (“säkra betalningar”) beskriver sig själv som ett internationellt verksamt betalningsinstitut specialiserat på betalningar över webben.

- Maksuturva är ett naturligt tillskott till Svea Ekonomikoncernen. E-handelsbranschen fortsätter att växa i snabb takt på alla våra marknader i Europa. Maksuturva har imponerat med sina differentierande lösningar som både ökar effektiviteten för e-handlaren och skapar ett mervärde för konsumenten, säger Lennart Ågren, vd för Svea Ekonomi, i ett pressmeddelande.

Annons

Svea förvärvar 90 procent av aktierna i Maksuturva, av investerare och företagsledningen. De resterande 10 procenten av aktierna i Maksuturva kommer fortsättningsvis att ägas av ledningen.

- Betalbranschen utvecklas snabbt och samgåendet med en internationell aktör som fokuserar på finansiella tjänster är en strategiskt sett utmärkt lösning för oss, säger Mikael Smeds, grundare och vd för Maksuturva.

Maksuturva grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Esbo, Finland. Köpeskillingen delges inte och förvärvet förutsätter godkännande av finansinspektionen i Finland.

Annons