Sverigedemokrater handlade i nazistiska nätbutiker

En person ska ha hyllat Hitler.

Ett tiotal personer som kandiderar för Sverigedemokraterna i valet ska ha handlat i nätbutiker som anses ha en nazistisk profil. Det berättar tidningen ETC i flera artiklar.

Det ska bland annat ha handlat om att kandidaterna handlat musik, klistermärken och böcker från nätbutikerna. En person ska i samband med detta ha hyllat Hitler.

Annons

Nätbutikerna det rör sig om är Midgård, som bland annat säljer så kallad vit makt-musik, samt den e-handel som drivs av Nordiska Motståndsrörelsen, NMR.

Liknande incident förra året

Även för knappt ett år sedan kunde vi berätta att politiker, då från olika partier, hade ertappats med att handla i liknande nätbutiker. Den gången rörde det sig om politiker från flera partier, och fick konsekvensen att åtminstone någon av dem fick lämna sin post.

LÄS ÄVEN: Politiker handlade i nazistisk webshop - avgår

Även då var det ETC som låg bakom granskningen, som kom till efter att ett kundregister från en av nätbutikerna på något sätt hade läckt ut. 

Tillsammans ska kandidaterna som nu uppmärksammats ha handlat från nätbutikerna för över 10 000 kronor. Det är hittills oklart ifall de uppdagade köpen även den här gången ska ha inneburit några konsekvenser för någon av kandidaterna.

Annons