Sveriges bästa e-handlare omsatte över 4 miljarder

Men backar samtidigt med över 100 miljoner.

Intersport delger nu siffrorna för helåret 2017. Sportkedjan ska under förra året ha omsatt 4,1 miljarder kronor (inkl. moms) med ett rörelseresultat på negativa 12 miljoner. Och “den sista raden” sägs samtidigt visa på minus 107 miljoner kronor.

"Stora engångskostnader"

- Vi är inte nöjda med resultatet. Förklaringen ligger i sämre bruttomarginaler, för höga kostnader samt stora engångskostnader för att få företaget på rätt kurs. En stor del av engångskostnaderna hänförs till butiksstängningar som är en konsekvens av ökad e-handel och färre besök till fysiska butiker, säger företagets vd Marcus Wibergh i ett pressmeddelande.

Annons

Denna negativa utveckling sägs fortsätta och befintliga butikers kvadratmeterhyra måste också “justeras till rådande marknadsförutsättningar”. Bolaget meddelar dock samtidigt att de ser ljust på helheten då de haft en “försäljningsökning på jämförbara enheter” med 3 procent under fjolåret.

"En enorm förändringsresa"

Under förra året ska företaget även ha investerat 100 miljoner i att möta kundernas nya krav, vilket bland annat handlar om en bättre e-handel. Sportbutiken utsågs nyligen till "Sveriges bästa e-handlare" av kollegor i branschen, som speciellt lyfte den förbättring som kedjan åstadkommit gällande sin omnikanal.

LÄS ÄVEN: Sveriges Bästa E-handlare 2018 är en butikskedja!

- Företaget ses historiskt som en traditionell grossist men har påbörjat en enorm förändringsresa med fokus på en köpupplevelse i alla försäljningskanaler. Satsningarna som gjordes under 2017 uppmärksammades av såväl kunder som branschkollegor och under inledande delen av 2018 utsågs Intersport till Sveriges bästa e-handel, skriver företaget och konstaterar samtidigt:

- Omställningen har påverkat lönsamheten men engagemanget och visionen om framtiden på Intersport är fortfarande stark.

LÄS ÄVEN: Intersport e-handelssatsar med Vanhatapio i styrelsen

Annons