Sveriges största E-handel börsnoterades i fredags

Den svenska nätjätten Dustin Group börsnoterades i fredags. Det slutgiltiga aktiepriset hamnade på jämna 50 kronor och gav e-handelsföretaget ett marknadsvärde på 3 809 miljoner svenska kronor vid introduktionen.

I fredags började handeln med Dustin Group som bland annat står bakom Dustin.se och Dustinhome.se, två elektronikjättar på den svenska marknaden med en omsättning på över 7 miljarder kronor,

Aktieerbjudandet skall gälla 45 procent av Dustin Group och det total erbjudandet är värt nära 2 miljarder kronor, om övertilldelningsoptionen som huvudägaren Altor erbjuder utnyttjas till fullo.

Annons

– Altor tog över stafettpinnen från grundarna Bo och Ulla Lundevall och har varit huvudägare i Dustin i mer än åtta år - nu är Bolaget redo för nästa steg. Det är en imponerande grupp av investerare som har klivit fram för att äga Dustin och tillsammans ska vi göra vårt bästa för att bidra till Bolagets fortsatta utveckling, säger Stefan Linder, partner, Altor Equity Partners AB och ledamot i Dustins styrelse.

Mycket stort intresse

Handel i Dustin-aktien inleddes den 13 februari 2015 på Nasdaq Stockholm under kortnamnet ”DUST”.

– Vi är stolta över det stora intresse som har visats för att bli aktieägare i Dustin. Vi välkomnar våra nya aktieägare och ser fram emot att arbeta vidare med nuvarande strategi som ett börsnoterat bolag, säger Georgi Ganev, VD Dustin.

Intresset för aktieerbjudandet ska ha varit mycket stort, både bland svenska och internationella institutionella investerare och bland allmänheten i Sverige.

– Den starka efterfrågan för att teckna aktier i Dustin är ett bevis på Bolagets kvalité och långsiktiga tillväxtmöjligheter. Det är också tillfredsställande att erkända institutioner som Axel Johnson delar vår långsiktiga ambition och är med på vår fortsatta resa, säger Fredrik Cappelen, ordförande i Dustins styrelse.

Aktien ska handlats för över 60 kronor under fredagen för att sedan stanna runt 58 kronor vid stängning.

 

Annons

Källa: Press
På bild: Georgi Ganev

Korrigering: Artikeln visade initialt att börsnoteringen skulle ske idag.

Annons