Sveriges studenter får hjälp av nylanserad Studentapa

I somras bytte Scholaris.se namn till Studentapan.se. I ett slag blev man samtidigt Sveriges största marknadsplats för begagnad kurslitteratur.

I början av året lanserades Scholaris.se. En marknadsplats och mötesplats där studenter kan mötas och hjälpa varandra genom att dela med sig av studiematerial, samt köpa och sälja begagnad kurslitteratur.

Sedan dess har det hänt en del, inte minst har sajten bytt namn till Studentapan.se efter att man ingått ett samarbete med kurslitteratur.org. Något som skedde i augusti och innebar att man på ett bräde fick ett utbud på cirka 10 000 boktitlar.

Annons

– Detta gör oss till Sveriges största marknadsplats för begagnad kurslitteratur och digitalt studiematerial. Vi har cirka 10 000 medlemmar och växer med 200-450 i veckan just nu. Varje vecka byter omkring 1000-1500 böcker händer via vår plattform, säger Philip Axelsson, grundare och vd för Studentapan.se.

Utöver det har man även lanserat en tjänst som kallas för trygghetstjänsten. Något som innebär att köparen betalar för boken direkt på sajten, sedan skickas beställningen vidare till säljaren.

– Skickar inte säljaren boken återbetalas 100 procent av summan till köparen. Samtidigt slipper säljaren krånglig mejlkontakt med potentiella köpare och får tryggt betalt via Swish eller banköverföring, säger Philip Axelsson.

Planerar för framtiden

Inom kort ska man även lansera en app som kommer att vara sammankopplad med marknadsplatsen. Något som bland annat innebär att det blir möjligt att skanna boken med kameran på mobilen.

– Därefter hämtar vi bokinformationen och föreslår ett pris som boken bör säljas för. Efter att boken har laddats upp via appen finns den sedan på appen och webbplatsen som marknadsförs mot tusentals studenter, säger Philip Axelsson.

Sina främsta indirekta konkurrenter har Studentapan i olika Facebook-grupper och att många fortfarande köper sin kurslitteratur ny eftersom det tidigare varit smidigare. Men med trygghetstjänsten, samt nya satsningar hoppas man kunna göra det lika enkelt att handla begagnad kurslitteratur.

– Vi kommer att fortsätta arbeta för att vara störst i Sverige samtidigt som vi kommer att expandera mot vår målgrupp studenterna, med nya smartare tjänster som förenklar studierna. Till exempel inom bostadsförmedling, online-kurser och på sikt digital kurslitteratur, säger Philip Axelsson.

Annons
Annons