Swedbank lanserar en allt i ett lösning för E-handlare

Swedbank lanserar en ny företagstjänst för e-handlare. Tillsammans med Nordisk e-handel och PayEx erbjuder man nu en helhetslösning där betaltjänster, e-handelsplattform, mobil-handelsplattform och transportadministration ingår.

Det blir allt vanligare att färdiga e-handelsplattformar integrerar olika funktioner i sina e-handelslösningar. Till exempel har vi tidigare sett hur Nordisk e-handel och Textalk integrerat transportadministration i sina paket.

Nu erbjuder Swedbank tillsammans med betallösningsleverantören PayEx och e-handelsleverantören Nordisk e-handel, en lösning som täcker stora delar av e-handelskedjan. Och med ett enda avtal ska e-handlaren få tillgång till de vanligaste betalsätten och en webbutik.

Annons

– Samarbeten mellan banker, betallösningar och e-handelsplattformar har funnits tidigare, men det som är nytt och skiljer denna lösning från övriga är att kunden enbart tecknar ett avtal och får genom det en helhetslösning. En e-handlare har tidigare behövt 5-6 olika leverantörer och avtal med var och en. Nu har vi gjort det enklare för kunden, säger Teresa Hamilton Burman, chef Swedbank Företagsmarknad.

Swedbank satsar på m-handel

Kortinlösen erbjuds sedan tidigare genom BABS, och via PayEx kan e-handlaren sen erbjuda sina kunder att betala med kort-, direkt- del- eller fakturabetalning. Själva webbutiken med e-handel, mobil-handel och transportadministration adderas genom Nordisk e-handel.

– Vi är såklart väldigt glada över att vara den plattform som Swedbank valt. För oss blir detta en viktig kanal för att få ut vår teknik på en bredare front. säger Nordisk e-handels VD Runar Wahlgren.

Swedbank och Sparbankerna ser varje månad att antalet inloggningar till mobilbanken ökar, och med den här satsningen hoppas man även på att förstärka sin position inom både e-handeln, men även inom mobil handel.

– Mobilanvändningen ökar väldigt fort bland både privat- och företagskunder. Tillsammans med sparbankerna ligger vi också långt fram vad det gäller utveckling inom mobiltjänster och därför är det naturligt för oss att utveckla och erbjuda mobila tjänster även till våra företagskunder, säger Teresa Hamilton.

Vill ni läsa mer om Swedbanks e-handelspaket kan ni göra det här.

Källa: Press

Annons
Annons