Swish för e-handel byggs om – start i slutet av augusti

Nu har äntligen Swish för handel fått ett uppstartsdatum, eller i alla fall en timeline, sedan tjänsten abrupt stängdes ner häromveckan.

Swish för e-handel togs ner under högst oproffsiga former för över två veckor sedan. Detta efter att ha legat nera flera dagar utan e-handlarnas vetskap.

Nu meddelar Swish på sin Facebook-sida som företaget använder som primär kommunikationskanal att betaltjänsten planeras gå online igen i slutet av augusti.

Annons

- Den kommer enligt våra planer som tidigast upp i slutet av augusti, under tiden fram till dess ska delar byggas om och testning genomföras, meddelar Per Ekwall, presskontakt för Swish.

"Så himla kasst"

E-handlare vi har pratat med har fortfarande inte fått någon information och det beror på, som vi har varit inne på tidigare, att alla storbanker är involverade vilket skapar tröghet i organisationen.

- Inte hört något. Så himla kasst. Har inte fått någon mer information alls sedan dag ett förutom att Swish fortsätter uppdatera datumet på deras driftstatussida, svarar en e-handlare när vi meddelar den nya informationen.

Swish har dock försökt hålla på den nya timelinen för att bankerna ska kunna hinna meddela alla handlare.

- Det togs ett beslut idag om att bankerna först skulle få kontakta sina kunder med informationen innan det kom ut i media, meddelar Per Ekwall på Facebook.

LÄS ÄVEN: Swish om problemen: "Det som hänt är djupt beklagligt"

Annons