Sydkorea en bubblare för svenska e-handlare

Svensk nätmodehandel starkast utomlands.

Betalbolaget PayPal har kikat i sina senaste betalvolymer och mer specifikt tittat på vad det är som världen handlar av svenska e-handlare. Modebranschen på nätet ska var den som säljer allra mest till utlandet, följt av resebranschen och sedan programvara.

Svenskt mode ska alltså, enligt PayPal, vara vår bästa export när det kommer till e-handeln.

Annons

- Modebranschen befinner sig i en intressant tid där försäljningen flyttar online och det här visar att svensk modeexport går fortsatt starkt. Den här statistiken är viktig för oss i vår ambition att hjälpa våra kunder att expandera sina affärer, och göra det enklare för dem att öka sin försäljning på marknader där vi ser en större efterfrågan på svenska produkter och tjänster, säger Jonas Breding, Skandinavienchef på PayPal, i ett pressmeddelande.

De största marknaderna för svenska produkter ska vara USA och Tyskland, bortsett ifrån Sverige. De snabbast växande marknaderna ska dock vara Spanien, Italien och Frankrike.

Ett land som enligt PayPal står ut är Sydkorea, som placerar sig på listans femteplats, som dessutom är den snabbast växande marknaden utanför Europa. Jämförelsevis hamnar Australien först på plats nio. Säljer du produkter som kan tilltala sydkoreanerna så är det alltså dags att se till att de kan handla av dig.

Tio största branscherna: Tio största marknaderna: Snabbast växande marknader:

1. Mode
2. Resor
3. Programvara
4. Gaming
5. Reservdelar
6. Sportutrustning
7. Mobiltelefoner
8. Musikvideor
9. Webbplatstjänster
10. Hushållsprodukter.

1. Sverige
2. USA
3. Tyskland
4. Storbritannien
5. Frankrike
6. Italien
7. Norge
8. Australien
9. Spanien
10. Nederländerna.

1. Spanien
2. Italien
3. Frankrike
4. Österrike
5. Sydkorea
6. Tyskland
7. Schweiz
8. Nederländerna
9. Australien
10. Storbritannien.

    Källa: PayPal

Annons