Systembolaget bygger egen entré för sina e-handelskunder

"Lastzon direkt utanför för att underlätta".

Den som e-handlar ur Systembolagets sortiment och vill hämta upp sina varor i någon av företagets butiker, möts i dag av en upplevelse som enligt många lämnar mer att önska. Bland annat måste man som kund hitta någon i personalen som kan hämta upp de e-handlade varorna på lagret.

Men det ska det bli ändring på nu. Systembolaget är nämligen på gång med en ny sorts utlämningsställen, där kunderna ska kunna hämta sina varor utan att behöva gå in i den vanliga butiken.

Annons

- Utlämningsstället får en egen entré och en lastzon direkt utanför för att underlätta för kunderna. Kunderna kommer även kunna göra återköp och reklamationer, berättar Systembolaget i ett pressmeddelande.

"En del av vår utveckling och service"

Systembolaget i Bromma Blocks blir det första att erbjuda det nya e-handelsupplägget. Enligt företaget är det fråga om ett test, så om projektet kommer att utvidgas återstår att se.

Bolaget skriver dock också att "allt fler kunder väljer att handla sina varor i Systembolagets onlinebutik", vilket skulle kunna tyda på att tjänsten kommer att expandera.

- Att förenkla uthämtningen av beställda varor i Bromma Blocks är en del av vår utveckling och service för de kunder som väljer att handla på nätet. Det ska vara enkelt att handla i onlinebutiken, få personlig dryckesrådgivning via chatt samtidigt som det ska vara smidigt att hämta ut varorna i butik. I butiken i Bromma Blocks testar vi den nya lösningen för att se hur kunderna upplever servicen, säger Stefan Bäckman, försäljningschef för e-handel på Systembolaget.

"Minskar möjligheten till spontanköp"

Tidningen Dagens Handel har frågat Stefan Bäckman hur den nya e-handelsstationen passar ihop med Systembolagets uppdrag. 

- Det fungerar bra, alla köp är ju förplanerade och eftersom utlämningsstället inte ligger i butiken så minskar det möjligheten till spontanköp, säger han till tidningen.

Den nya e-handelsservicen i Bromma öppnar den 10 december.

Annons
Annons