T-shirts skapade massiva reaktioner på Amazon

Amazons PR-avdelning har haft ett par tuffa veckor. Först nazistvaktsskandalen i Tyskland, och nu har de även fått en mindre smickrande t-shirts historia på halsen. Den välkända frasen "Keep Calm and Carry On" som britterna använde på propagandaaffischer under andra världskriget, har nämligen använts på ett något oväntat sätt.

Det Massachusetts-baserade företaget Solid Gold Bomb har fram till nyligen sålt t-shirts med tryck som "Keep Calm and Rape a Lot" och "Keep Calm and Knife Her" på Amazon.

Enligt Solid Gold Bomb själva, är deras t-shirts med de här fraserna autogenererade. Man säger också att man inte riktigt vet hur versioner som "Hit Her" och "Rape Them" skapats. "Keep Calm and Knife Her" erbjöds dock i 29 färger, och i sex olika storlekar.

Annons

Skyller på ett script

Solid Gold Bomb har efter vad som hänt raderat både sitt Twitter och Facebook-konto, samt tagit bort sin "Om oss sida" på sin företagssajt. Man har också ersatt "Kontakta oss" med en text där man ger sin syn på saken.

– Vi har inte på något sätt medvetet skapa dessa t-shirts. Det var resultatet av ett programmerings-script som sammanställts av endast en medlem av vår personal. Vi ber om ursäkt för den dåliga stämning som detta har orsakat!

Och tittar man på deras hemsida så kanske det kan ligga något i vad de säger. Deras system som automatiskt parar ihop ord med frasen ”Keep Calm” är inte helt vattentätt. Där finns över 700 olika variationer, varav en hel del inte låter särskilt vettiga.

 
Källa: The Verge

Annons