Taskig tajming fick Twitter att rasa mot flingskål

Amazon har hamnat i blåsväder efter att man bara timmar efter en av de värsta masskjutningarna i USA:s historia lyft fram en flingskål med texten ”cereal killer” på Twitter.

49 personer dog och ännu fler skadades när den misstänkte gärningsmannen, 29-årige Omar Mateen, började skjuta på en gayklubb i Orlando i helgen. Det var en av de värsta masskjutningarna i USA:s historia, och även om det knappast kan ha gått Amazon förbi, lyckades e-handelsjätten göra bort sig rejält.

Bara timmar efter masskjutningen twittrade Amazon ut en bild på en keramikskål med röda färgstänk, som ser ut som blod, och texten ”cereal killer” i ett försök att promota produkten på sociala medier, skriver Internet Retailer.

Annons

Amazon insåg sitt misstag efter en dryg timme men då hade ett dussintals Twitter-användare redan svarat på tweeten och kallat den okänslig och stötande. Desirae DeBellis, som äger och driver företaget Dab-A-Do’s som tillverkar skålen, hade ingen aning om Amazons planer på att lyfta fram hennes produkt.

– Om tragedin i Orlando inte hade hänt skulle jag ha blivit väldigt glad över att Amazon valt att lyfta fram min produkt. Men tyvärr känner jag att jag drog det kortaste strået tack vare dålig timing från Amazons sida, säger Desirae DeBellis.

Får inte längre sälja skålen

Enligt Desirae DeBellis, som bland annat säljer sina produkter på Etsy och Amazon Handmade, har tweeten skapat badwill för hennes företag. Något som potentiellt gjort att hon förlorat hundratals dollar i försäljning. Det trots att hon inte har någon del i det hela.

– Inga pengar i världen kan jämföras med att förlora ett liv och jag är verkligen ledsen över alla de liv som gick förlorade i Orlando. Däremot är jag är beroende av intäkterna från min verksamhet för att försörja min familj, säger hon.

Amazon har inte kommenterat det hela och valde senare även att helt plocka bort skålen, som är en av DeBellis storsäljare, från Amazon Handmade. Det eftersom den ansågs vara stötande. Trots det säljer e-handlaren fortfarande andra produkter med texten ”cereal killer” på. Däribland T-shirts och skedar.

– Detta har fått mig att tappa tron på Amazon. Jag kan bara hoppas att de listar min produkt igen och att de ger mig en ursäkt, säger Desirae DeBellis.

LÄS ÄVEN: Amazon ber om ursäkt för sin dåligt tajmade tweet

Annons
Annons