Teslas superlastbil ska hjälpa till att slussa e-handelspaket

Fraktbolaget storsatsar på eldrivet.

Företaget Tesla avslöjade nyligen att de skulle ge sig in i lastbilsbranschen. Företaget ska med sin nya Tesla Semi ta sig an ytterligare en mångmiljardmarknad. Anledningen till att Tesla ger sig in i transportbranschen är förstås pengar men det ska enligt grundaren också ses som en käftsmäll till dem som förespråkar bensindrivet.

- Poängen med att göra detta är att ge en ordentlig smäll till bensinbilar, sa han vid lanseringen.

Annons

"Framtiden är elektrisk"

Nu meddelar e-handelsleverantören Bring att de är med på noterna och att de redan har beställt en Tesla Semi.

- Vi ser att framtiden är elektrisk i alla fordonssegment. Därför är det viktigt för oss att testa ny teknik så tidigt som möjligt, säger Thomas Tscherning, divisionsdirektör på Bring Express.

Bring säger sig redan ha en av världens största elfordonsflottor och nästa år hoppas man kunna utöka den med en Tesla Semi. Företaget ska ha minskat sina utsläpp med 40 procent sedan 2009 och elfordon ska vara en viktig del i den fortsatta minskning framöver.

"På våra svenska vägar också"

Den nya Tesla-lastbilen kommer att frakta e-handelspaket i Norge, men går allt bra kan vi även få se ellastbilarna i Sverige.

- Teslan kommer gå i linjetrafiken mellan våra terminaler i Norge. I dessa transporter kommer vi bland annat att transportera e-handelspaket. Att använda elfordon är en central del i vårt miljömål att: 2025 enbart använda oss av förnybara energikällor. För oss är det viktigt att ta del av och testa ny teknik, hittar vi rätt typ av fordon som uppfyller våra krav på räckvidd, säkerhet och kostnader så kan det vara mycket möjligt att vi ser Tesla på våra svenska vägar också, säger Adam Leth, informationschef på Bring.

LÄS ÄVEN: MediaMarkt säljer svensk elbil på nätet

Annons