TipTapp går från tippen till leveranser on demand

Denna gång är det second hand-branschen som ska revolutioneras, enligt företaget.

App-företaget och leveranstjänsten Tiptapp har funnits i ett och ett halvt år och har under den tiden vuxit snabbt. Fram tills nu har de specialiserat sig på att hämta folks avfall och köra det till tippen, men nu utvidgar företaget verksamheten kraftigt.

Med den nya tjänsten med det fyndiga namnet Hit och Dit, ska företaget nu kunna hämta och leverera även grejer som folk exempelvis köpt på Blocket, men inte kan frakta hem på egen hand.

Annons

“Målet är att totalt förändra hur vi handlar”

Tanken är att kunden med några knapptryckningar i företagets app ska kunna beställa både hämtning och lämning mellan specifika adresser. Den som vill ha något hämtat lägger upp en bild på det som ska hämtas och anger hur mycket de är villiga att betala för tjänsten, varpå en privatperson - som på förhand registrerat sig som hämtare - utför tjänsten.

- Målet är att totalt förändra och effektivisera hur vi handlar i butik och genom second hand-tjänster. Lanseringen av den nya funktionen öppnar upp en ny, stor, marknad för Tiptapp och utmanar samtidigt marknadens befintliga aktörer, skriver företaget i ett pressmeddelande.

“Får svar inom några sekunder”

Och med de tidigare erfarenheterna av att köra folks grejer till tippen, tror de sig nu ha byggt upp en affärsmodell som kommer att hålla även för on demand-leveranser även av grejer som byter ägare.

-  I Stockholm får du som annonsör svar inom några sekunder och det är inte ovanligt att hämtningen är genomförd på under timmen. Majoriteten av hämtningarna genomförs på cirka 2,5 timmar, säger Tim Bjelkstam, VD för Tiptapp, i pressmeddelandet.

Den nya funktionen väntas nu fungera på precis samma sätt som sophämtningen. Och Tim Bjelkstam tycker att det är en välbehövlig förändring som nu sker inom second hand-branschen.

- Det är inte klokt att denna del av upplevelsen av att handla begagnad har fått vara så pass oförändrad under så lång tid, säger han.

“Vi fyller en lucka på marknaden”

Skillnaden mellan Tiptapp och andra leveranstjänster som exempelvis Urb-it, är att den som vill ha något levererat inte är bunden till specifika handlare eller tjänster, utan kan handla från vilken sida som helst, exempelvis då Blocket eller Facebook Marketplace.

- Vi fyller en lucka på marknaden, då det i praktiken inte finns några gränser för vad man kan få levererat med hjälp av vår funktion Hit och Dit. Vi tror att denna frihet är nyckeln, som konsument vill du inte vara låst. Med Tiptapp får du en tjänst som rättar sig efter dig och dina val, inte tvärtom, sammanfattar Tim Bjelkstam.

Annons

Annons