Tomma stolar och krånglig nätförsäljning under OS

Om du mot all förmodan har missat det så pågår just nu de Oympiska spelen i London. Något som gett en hel del spaltmeter i pressen är att många arenor gapar tomma, trots att evenemangen är utsålda och trycket efter biljetter enormt. Det ska också vara onödigt svårt att köpa biljetter via nätet.

Många av de tomma platserna ska tydligen bero på att sponsorer som fått biljetter men inte behagat att dyka upp.

– Allmänheten har dykt upp, det verkar röra sig om ackrediterade sittplatser. Vi ska undersöka vem som borde ha suttit där men inte gjorde det, säger OS kommunikationschef Jackie Brock-Doyle.

Annons


Nyhetsinslag som diskuterar problemet

För att komma tillrätta med problemet planerar man att fylla upp de tomma platserna med bland annat skolelever och militärer som inte är i tjänst och i söndags gick den brittiska OS-kommittén ut med att en 30-minutersregel ska införas.

Enligt denna regel ska en plats som ingen sitter på trettio minuter efter att arrangemangen har startat åter bli ledig.

Svårt att köpa biljetter via nätet

De höga biljettpriserna upprör också många, både åskådare och deltagare. Och det verkar inte heller helt enkelt att köpa biljetter till spelen via den officiella sidan.

Många har berättat om hur de försökt men misslyckats. Kolla gärna in exemplet här hur det kan gå till, en köpupplevelse som kan beskrivas som allt annat än behaglig.

 

Bild: London 2012

Annons

Annons