Kvinna med glödheta tomter stämmer Ebay

En 54-årig spanjorska har stämt Ebay efter att de förbjudit henna att sälja tomter på solen.

En spanjorska vid namn Maria Duran har sedan 2010 hävdat sin äganderätt till stjärnan vi här på jorden kallar solen. Åtminstone en del av den sedan hon 2010 lyckades registrera solen i sitt namn på ett notariekontor i Spanien.

Det här har hon sedan velat slå mynt av. Bland annat genom att fakturera solenergianvändare, solstrålarna är trots allt hennes anser kvinnan. 54-åringen har också passat på att sälja av en del tomter till det ringa priset av 1 euro per kvadratmeter på den glödheta adressen.

Annons

Något hon bland annat gjort på Ebay, men efter två år blockerade auktionssajten hennes konto och plockade bort annonserna med motiveringen att det hela stred mot immaterialrätten.

Inte bunden av avtal

Maria Duran är dock inte en kvinna som ger sig i första taget och nu har hon lyckats få en spansk domstol att ta upp en stämningsbegäran mot Ebay till behandling.

Maria Duran har avslagit Ebays förslag till att lösa tvisten utanför domstol och den rättsliga processen drar igång i juli. Då kommer hon att kräva ersättning med 7 500 pund för betalningar som hon hävdar att Ebay undanhållit henne.

I väntan på detta fortsätter hon att sälja tomterna på sin egen hemsida. Hon säger också att även om det finns ett internationellt avtal som säger att inget land kan göra anspråk på äganderätt till en planet eller stjärna, är hon en individ och därmed inte bunden av avtalet.

 

Källa: Sky News
Bild: Nasa/European Space Agency

Annons