Tonerkungen abdikerar – AndersIvar tar över tonertronen

Den välkända e-handelsprofilen Rikard "Tonerkungen" Westberg lämnar nu över VD-posten i jakten på sina drömmar om att jobba på Klarna.

E-handeln Tonerlagret.se som senast sågs sponsra kvällen på e-handelskonferensen Emeet meddelar nu att man byter VD. Rikard Westberg som sedan starten för 8 år sedan varit företagets ansikte utåt lämnar nu över butiken i andra händer.

Den som tar över är ingen mindre än Anders "AndersIvar" Karlsson, rutinerad e-handlare och känd i branschen för att bland annat förespråka dropshipping. Rikard är övertygad om att företaget hamnar i rätt händer.

Annons

- Jag har varit med och startat Tonerlagret och jobbat väldigt intensivt för att tillsammans med fantastiska kollegor ta bolaget dit vi är idag. Det har verkligen varit en rolig men också utmanande tid. Det är lite ledsamt att nu lämna över styret till Anders men jag är övertygad om att detta är rätt beslut och jag vet att Anders kommer fortsätta att utveckla Tonerlagret i rätt riktning, säger Rikard Westberg.

Tonerlagret har haft en stadig tillväxtökning i flera år men lönsamheten har emellanåt lyst med sin frånvaro. För räkenskapsåret som slutade i april 2014 gjorde man nästan ett nollresultat med en omsättning på ungefär 8,5 miljoner kronor.

Det senaste året 2014-2015 ska man dock lyckats vända till vinst med en omsättning på 9,5 miljoner. Just nu följer man budget och enligt Rikard räknar man med en lönsam omsättning på 11 miljoner kronor detta år.

En tuff bransch

Anders Karlsson har dock förstås en del att jobba med i en ganska tuff bransch med flera stora konkurrenter, något han dock verkar se fram emot.

- Rikard är en stor man, inte så mycket till den fysiska storleken men i sin person, och det blir naturligtvis en stor utmaning att ta över rodret efter honom. Det skall bli riktigt, riktigt roligt att få sätta klorna i en för mig ny verksamhet och komma in med klara, friska ögon och kan förhoppningsvis se saker från en ny eller annorlunda vinkel, säger Anders Karlsson.

Att marknaden inte är helt lätt när det gäller skrivartillbehör och toners är något vi fått höra om nyligen i Ehandelspodden. Styrelsen har nu alltså valt att lägga Tonerlagret i e-handelsveteranen Anders händer och målen ska vara fortsatt tillväxt och hög servicegrad.

Rikard "Tonerkungen" Westberg kommer att arbeta operativt i bolaget under en övergångsperiod, vad som händer efter årsskiftet ska vara oklart. Rikard kommenterar dock framtida planer och drömmar:

- En dröm har ju länge varit att få jobba som Chief of Personal Logistics and Company Culture på Klarna med ansvar för interna jetsetresor. Men jag kanske slutar som kanin på Liseberg, säger Rikard Westberg.

Annons

Annons