Toys R Us nekar till bud på 900 miljoner dollar

Ska inte ha uppfyllt kraven.

Sagan om den konkursade leksaksjätten Toys R Us rullar vidare. Efter att de meddelat att e-handeln hade stängts ner och att eventuella intresserade kunder hänvisats till de butiker som fortfarande håller öppet, trodde nog många att det var slut för den forna giganten.

LÄS ÄVEN: Toys R Us stänger e-handeln - hänvisar till butikerna

Annons

Men kort därefter började ryktena surra igen. Flera parter, däribland Amazon, skulle ha lagt ett bud på att få ta över företaget. Kanske fanns det en räddning ändå?

LÄS ÄVEN: Uppgift Amazon tar över konkursade Toys R Us-butiker

 

Troligen inte, visar det sig nu. Toys R Us ska nämligen hav ställt sig negativa till de bud som inkommit, eftersom de inte ansågs möta kvalifikationerna. Det rapporterar flera internationella medier, däribland Bloomberg.

"Vi jobbade hårt"

Ett av buden ska ha kommit från det konkurrerande leksaksföretaget MGA Entertainments vd, Isaac Larian, som ska ha erbjudit sig att betala 675 miljoner dollar för ett antal av de amerikanska butikerna och 215 miljoner dollar för vissa av de kanadensiska. Totalt ska budet alltså ha omfattat närmare 900 miljoner dollar för de nordamerikanska delarna av företaget. När budet lades benämndes Isaac Larian på flera håll som räddaren i nöden.

- Vi jobbade hårt för att Toys R US i USA skulle kunna leva vidare och har sparat tusentals dollars. Åtminstone förväntar vi oss att få dem tillbaka med ett juste moterbjudande, ska Larian ha sagt i samband med budet.

Även Asien-verksamhet avvecklas

Det ska dock inte ha hjälpt. Toys R Us ska ha nekat budet med hänvisning till att det inte uppfyllde kraven, något som de även ska ha gjort med flera andra mindre bud. Exakt vilka krav det är som inte har uppfyllts, är dock oklart.

Nu står Toys R Us även inför en försäljning av sin asiatiska verksamhet. Hur det går för den nordiska verksamheten återstår att se.

Annons

Annons