Tradera satsar mobilt och på nya betallösningar

Tradera lanserar under våren en rad förbättringar för att det ska bli enklare att sälja och köpa på marknadsplatsen. Två av de största satsningarna är omfattande investeringar i den nya mobila plattformen samt en integrering av Klarnas betalningslösning för företagssäljare.

Tradera har under det senaste året sett en markant ökning i den mobila trafiken. I höstas gick den om trafik från datorer och 55 procent av den totala trafiken kommer nu från mobila enheter.

Andelen fortsätter att öka och för att möta kundernas behov har Tradera nu tagit fram en helt ny responsiv sajt. Man har även investerat i bättre betalningslösningar med bland annat en integrering av Klarnas betallösning, Klarna Checkout.

Annons

– Vi gör det nu möjligt för köpare att betala hur, var och när man vill. Säljaren får betalt direkt till sitt bankkonto oavsett hur köparen betalar, och för våra företagssäljare är detta dessutom helt kostnadsfritt. Vi är mycket glada för samarbetet med Klarna som innebär enkelhet och valfrihet för våra kunder, säger Traderas VD Stefan Öberg

Större valfrihet

Lanseringen av Klarna Checkout som betalningsalternativ på sajten innebär bland annat att företagssäljare och köpare på Tradera ges en ännu större valfrihet när det kommer till hur man vill sköta betalningen efter avslutad affär.

– Klarna vill att det ska vara så enkelt och tryggt som möjligt att handla på nätet. Vi är därför otroligt stolta över att få samarbeta med Tradera. Vi ser fram emot att jobba tillsammans för att skapa en så bra upplevelse som möjligt för de som handlar och säljer med Tradera, säger Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare på Klarna.

Källa: Press

Annons