Transporten blir viktigare i färdiga plattformar

I förra veckan meddelade plattformsleverantören Nordisk E-handel att de ska vara de första att inkludera sin TA-tjänst (Transportadministration) utan extra kostnad i standardpaketen. Plattformen Textalk går även ut med att de uppdaterat sin transportmodul.

Även om den alltid varit viktig för e-handlarna börjar transporten bli allt viktigare för plattformsleverantörerna. Vi rapporterade i maj att Nordisk E-handel skapat en transportmodul till sin plattform som skulle hantera kopplingar till alla stora transportbolag. I stället för att ta betalt för alla extra funktioner har de nu valt att basera priserna på volym:

- Vi kommer att fortsätta inkludera fler funktioner i vår standardpaketering. Vi tror på tydlighet och vill att samtliga kunder ska använda de verktyg vi bygger. Istället för att minimera antalet finesser i de enklare paketen, har vi valt att prissätta saker efter volym. En liten webbutik har säkerligen stor nytta av såväl Transportadministration som mobil version av sin webbutik. Däremot har de färre försändelsevolymer och förmodligen ett mindre behov av antal nyhetsbrevsutskick per månad!, säger Nordisk e-handels VD Runar Wahlgren.

Annons

Plattformen Textalk har även de släppt en uppdaterad transportmodul för att e-handlare enkelt ska kunna hantera sina frakter. Man ska tydligen få "total kontroll" på alla utgående leveranser. Intresset sägs vara stort ifrån kunderna.

- Vi är oerhört nöjda över att kunna erbjuda våra kunder ett enkelt sätt att kunna hantera sina frakter i webbshopen, säger Jens Halvarsson, affärsutvecklare på Textalk.

- Nu behöver jag inte längre knappa in all information i ett bokningssystem, allt förs över automatiskt. Uppskattningsvis sparar jag 6 timmar i veckan bara på det. För mig betyder det ROI redan första veckan, säger Erik Sonesson på Baristashopen.se.

Självklart är det uppskattat hos e-handlarna att få ett enklare sätt att hantera sina frakter. Det är dock tydligt att plattformsleverantörerna nu börjar lägga lite mer krut bakom denna funktion.

 

Källa: Press, Press

Annons