Treårigt projekt ska rädda kommunens lokala butiker

"Stenhård konkurrens" från bland annat e-handeln ligger bakom. Nu ska 300 000 satsas på projektet.

Att som lokal handlare konkurrera med den växande e-handeln är inte alltid så lätt. Finns det dessutom närliggande större köpcentrum och handelsplatser kan tillvaron för de lokala butikerna i värsta fall vara hotad. Det erfar allt fler handlare.

"Stort behov av en motor"

I Laholms kommun har man nu bestämt sig för att göra något åt saken. Kommunen har tillsatt Caroline Bengtsson som ny handelsutvecklare och nu startas ett treårigt projekt på temat. Totalt 300 000 kronor ska nu läggas på att utveckla stadens lokala centrum. Hälften av potten kommer från Fastighetsägarnas utvecklingsfond, som är delaktiga i projektet.

Annons

- Konkurrensen från såväl e-handel som närbelägna handelsplatser, exempelvis Väla i Helsingborg och Eurostop i Halmstad, är stenhård. Det finns därför ett stort behov av en motor och medlare för att stärka samverkan mellan kommunen, handeln och fastighetsägarna, säger Per Arbin, ansvarig för näringspolitik på Fastighetsägarna i Laholm i ett uttalande på kommunens hemsida.

Projektet stöttas sedan tidigare av Laholms kommun, Laholms köpmannaförening, Laholms sparbank och enskilda fastighetsägare i Laholm.

Under kommande tre år ska Caroline Bengtsson utveckla hela handeln i Laholms kommun med särskild tyngdpunkt på centrumhandeln.

Ehandel.se har sökt Caroline Bengtsson för en kommentar.

Annons