Trelleborgare fick Putins post – PostNord svarslösa

PostNord i nytt blåsväder efter ännu ett felkommet brev...

Gång på gång hittade Trelleborgaren Per, som i övrigt vill förbli anonym, post till främmande människor i sin brevlåda. När han plötsligt plockade upp ett brev adresserat till president Vladimir Putin i Moskva, kände han att måttet var rågat. Varken hans namn eller adress borde kunna förväxlas med Putins - det enda som stämmer över ens är gatunumret, nummer 23.

- Man blir förvånad, säger Per. Vad sysslar PostNord med? Någon måste ju ha sett det här brevet, åtminstone brevbäraren. Varför delar man då ut det? säger Per till Trelleborgs Allehanda.

Annons

Poststämplat i Hallsberg

Brevet är i A5-format och förstaklassmärkt och frankerat med ett 19-kronors frimärke, men saknar avsändare. Under söndagen stämplades det av PostNord och Per tror inte att det är någon skojare som varit i farten.

- Det är ju poststämplat i Hallsberg av PostNord, säger han. Och det låg inte här på lådan när jag hämtade tidningen i morse.

Har inte öppnat brevet

Än så länge har Per dock motstått frestelsen att öppna brevet för att se vad som är i. Vad han ska göra med brevet vet han inte riktigt och även om han kan förstå att post kan komma fel, så tycker han att det den här felförsändelsen var lite väl i mesta laget.

- Det händer ju att man får post som kommer fel, och är det till en granne går man ju över och lägger det i brevlådan. Ska det längre bort lägger man det på en allmän brevlåda. Men det här känns ju som att det måste påtalas. Den som tagit reda på adressen och betalat 19,50 vill ju kanske något viktigt.

"Ibland går saker och ting fel"

På PostNords presstjänst är man dessvärre nästan lika förbryllad som Per.

- Ibland går saker och ting fel när maskinerna sorterar. Särskilt när de inte förstår adressen, men då ska de egentligen spotta ut det till en hög där en människa sorterar det. Vi hanterar 1,8 miljarder brev per år, och någon gång händer det tyvärr att det kommer fel. Det är naturligtvis tråkigt om Putin inte får de brev han ska ha, säger Maria Ibsén, som även rekommenderar den som får ett felsänt brev att lägga det på en gul låda i hopp om bättre lycka med postgången nästa gång.

Annons